Okulun spor salonuda gerçekleşen programa İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce Üniversitesi'ne bağlı Düzce ve Kaynaşlı Meslek Yüksek Okul müdürleri, İŞKUR temsilcisi, bazı sanayi kuruluşlarının sahipleri ve üst düzey yöneticileri, okul idaresi ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hüseyin Erçetin, "Ülke'nin Endüstriyel gelişmesine büyük katkılar sağlayan firmaların yetkilileri tarafından siz öğrencilerimizin geleceği için büyük önem taşıyan bilgiler verilecek. Bizler bu sanayi kuruluşlarımızla işbirilği içinde sizlerin gelecekte iş hayatına atıldığınızda buradan edendineceğiniz bilgilerin katkıları büyük olacak" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer 'Meslek lisesi memleket meselesi' diyerek başladığı konuşmasında "Ülke'nin ekonomisine sanatına ve sanayisine yön verecek dönemin arafesindesiniz. Katsayı demokratik ülkeler için çok zor bir uygulama ve bizim ülkemiz içinde ciddi sıkıntılar var. Sizler bu engelleri aşacaksınız. Ülkemizde meslek lisesinin eğitiminin önemi çok büyük" şeklinde konuştu. Sezer'in konuşmasının ardından organizasyonda ve okula emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.
Düzenlenen panelde öğrencilere bilgiler veren Ticaret ve Sanayi Odası Yyönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Endüstri Meslek Lisesi'nin ilk mezunlarından olan Metin Büyük "eskiden bilgi öğrenmek çok zordu ama şimdi internet olayı var ve size istediğiniz bilgiyi en doğru şekilde veriyor. Bunun kıymetini bilin. Ben bu okuldan mezun oldum ve bu gün sıra sizlerde hiç bir zamanınızı boş geçirmeyin. Ülkemizde her yıl 700 Bin kişi iş hayatına atılıyor, çalışmaya başlıyor. Yada çalışmak için iş arıyor. Bizden iş talebinde bulunanlara soruyorum 'ne iş yaparsın diye' ne iş olursa olsun yaparım diyorlar. Olmaz böyle, her insan her işi yapamaz. Bir meslekte yoğunlaşıp en iyisini yapmak için çalışmalısınız. Bu ülkede hiç kimse açlıktan ölmez ama kendinizi en iyiye hazırlayın eskiden simit tablalarda sokaklarda satılırdı. Ancak birisi çıktı simit sarayları kurdu ve işini geliştirdi. Sıradan iş yapmak kimseye yarar getirmez. Yeniliklere açık girişimci ve değişimci olmak zorundayız. Ayrıca mutlaka Üniversite'ye gidip diplomalarınızı alın elinizde bulunsun" diyen Büyük yabancı dile dikkat çekti ve mutlaka dilinizi geliştirin dedi.