Düzce Valisi Ali Fidan, bir dizi inceleme ve toplantı amacıyla Akçakoca’ya gitti. Akçakoca ziyaretinde,  Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanı Binbaşı Bünyamin Kopoycu ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Vali Fidan’a Vali yardımcısı Hasan Bağcı, dün  Yığılca’da düzenlenen temel atma törenine katılmayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, de eşlik etti.


İlk olarak Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya katılan Vali Fidan, plajlarda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla yapılan “Güvenli Sahil Düzce Projesi”  ile ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, turizm sezonunun yaklaşması nedeniyle sahil ve plajların güvenliği, boğulma olaylarının önlenmesi ve turizm alanında yapılacak farklı çalışmaları değerlendirildi. 



Vali Fidan toplantıda,  "Akçakoca ilçemizde yeni sezonun başlangıcında başta sahil ve plajlarımızın güvenliği olmak üzere güvenlik konuları, boğulmaların önlenmesi, düzen tertibinin  sağlanması ve sezona yönelik alınacak tedbirleri görüşeceğiz  Temennimiz arzumuz bu sene hiç boğulma vakası olmamasıdır.  Tedbirlerimiz buna göredir. " ifadelerinde bulundu.

Vali Ali Fidan toplantı sonrasında Akçakoca Mustafa Açıkalın Ortaokulunda Hayırsever Esvet Sarıoğlu’nun eşi Dilek Sarıoğlu adına yaptırdığı kütüphanenin açılışı gerçekleştirdi. Akçakoca da Cumhuriyet dönemine ait tarihi Orhangazi okulu yeni ismiyle Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Vali Fidan, okulda yapılacak olan restorasyon çalışmaları ile yetkililerden bilgiler aldı.

Haber:Y.SEVER