SGK binasının fiziki yetersizliğinden dolayı Cedidiye mahallesinde başlayan inşaat kısa sürede tamamlandı. Yeni binada hizmete başlayan SGK, resmi açılış yapılması için Bakanlığı bekliyor. İl Müdürü Erkin Avcı, binanın kısa sürede tamamlandığını ufak tefek aksaklıkların olduğunu, ancak en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Avcı, “Binamızın inşaatı 2012 Nisan ayında başladı, yılsonu itibari ile de bitmiş sayılırdı. Ankara’dan ekiplerin gelip kontrolünü yapmaları Şubat ayı içerisinde gerçekleşti. Şubat ayından sonra da biz tefrişatın alımları, donanımlarıyla ilgili çalışmaları yürüttük. Bina bugün itibari ile tamamıyla faaliyete geçti. Sistem alt yapımız çalışabilir durumda, dekorasyon olarak bazı değişiklikler ve düzenlemeler yapmaya devam ediyoruz. Binamızda iç olarak konferans salonumuzda ufak tefek eksiklikler var. Ana hatlarıyla sadece çevre düzenlemelerinde eksiklikler var, buda sadece hava şartlarının kötü gitmesinden kaynaklanan bir eksiklik. Havalar iyi giderse 1 hafta içerisinde düzenleriz, ondan sonra ki hafta çevre düzenlemesi de bitmiş bir binaya kavuşmuş oluruz.” Dedi.
Resmi açılış için bakanlıktan haber beklediklerini dile getiren Avcı, tarih belli olmadığı için etkinlik hazırlıklarına başladıklarını söyledi

Avcı, “Resmi açılışımız Bakanımızın programına endekslenmiş durumda, biz Ankara’ya binamızın teslimiyle ilgili yazımızı verdik. Bakanımızın uygun göreceği bir tarihte de binanın açılışıyla ilgili bir programa başlamış olacağız. Tarihini bilmediğimiz için hazırlıklara başladık, Düzce kamuoyuyla da etkinlik programını paylaşacağız. Diğer binamıza göre çok daha kullanışlı bir bina, güzel bir konferans salonumuz var. İlk olarak Nisan ayının ilk haftasında işverenlerimize yönelik her ay düzenlemeyi düşündüğümüz bir program üzerine. Bize yansıyan eksikliklerini bire bir karşılıklı ele alalım diye bir program yapmayı düşünüyoruz, işverenlerimize gülen yüzümüzü göstermek için.” Diye konuştu.

Haber: S. YANAR