Kosova’nın geçen hafta bağımsızlığını ilan etmesinin ardından Sırbistan’da tansiyonun yükselmesi Belgrat’da bulunan Türk Büyükelçiliğini zor durumda bıraktı. Belgrat’ta bulunan Türkiye Büyükelçiliği görevi ise bir Düzceliye ait...

 

Dünya Ülkeleri birer birer Kosova’nın bağımsızlığını tanırken,  Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç Kosova’nın bağımsızlığını tanımayacağını, tanıyan devletlerle diplomatik ilişkilerin askıya alınacağını açıkladı.  

 

Sırbistan, bu bağlamda Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan Türkiye’den de temsilciliklerini çekerken, Sırbistan’da bulunan Türk temsilcilikleri oldukça hassas bir pozisyonda kaldılar. Türkiye’nin Belgrat Büyükelçisi Hasan Servet Öktem ise bir Düzceli...

 

Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem, Kosova’nın bağımsızlığının sırbistan’da olağanüstü bir tepki dalgasına neden olduğunu, büyükelçiliğe 200 metre mesafede bulunan Parlamentonun önünde bugün akşam saatlerinde büyük bir gösteri yapılacağını ifade etti.

 

Gösteriye bir milyonun üzerinde sırp vatandaşının katılmasının beklendiğini ifade eden Öktem, Türkiye saati ile 17.00 sıralarında düzenlenecek  gösteri nedeniyle büyükelçilik personelinin tedirgin olduğunu ifade etti.