Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, düzenlendiği basın toplantısında Düzceli vatandaşların son dönemde yaşanan olaylar ile ilgili sağduyulu olmalarını istedi.
AK Partı Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu Basın Toplantısı Düzenledi
Anadolu Ajansının Geçtiği Habere Göre Provakasyona karşı Düzceliler'in dikkatli olması gerektiğini belirten Kaşıkoğlu, şöyle konuştu:
''Bizim, defalarca vurguladığımız gibi, demokratik rejimlerde şiddet, hak arama yöntemi olarak kabul edilemez. Şiddete başvuranları, ortalığı kırıp dökenleri, insanlarımızın canına ve malına kastedenleri biz takip ediyoruz ve onlarla ilgili gereken bütün işlemleri de yapıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yasa dışı eylemleri sergileyenlere karşı güvenlik güçlerimiz kararlı ve etkili bir şekilde mücadelesini sürdürecektir. Onlara hak ettikleri cevabı vermeye devam edecektir. Bu mücadele, devlet olmanın gereğidir. Hükümet olarak bizim de asli görevimizdir. Güvenliği sağlamak hükümetlerin en önemli ve en başta gelen görevidir. Ülkemizin bazı şehirlerinde terör yandaşlarının yaptığı eylemler, tüm ülkemizde olduğu gibi Düzce'de de vatandaşlarımızın huzurunu kaçırmaktadır. Düzceli vatandaşların bu konuda sağduyulu olmasını istiyorum. Kesinlikle provakasyona gelmesinler dedi.
Kaşıkoğlu, ''Çocukların bir eline para, diğer eline taş verip sokağa salanları biz iyi tanıyoruz. Kuru sıkı tabancaları birilerinin ellerine tutuşturup provokasyon peşinde olan zihniyeti de çok iyi biliyoruz. Bu provokatörleri ve onların arkasındakileri tek tek tespit ederek, adalete teslim edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Burada şunu da belirtmek isterim ki, güvenlik güçlerimiz şiddet olaylarına müdahale ederken azami hassasiyet göstermektedir. Özellikle masum vatandaşlarımızı korumak için gerekli tüm tedbirleri almaktadır'' dedi.
Yasa dışı şiddete başvuranların bir kısmı olay esnasında, bir kısmının da daha sonra yakalandığını ve haklarında yasal işlemler yapıldığını belirten Kaşıkoğlu, olayların güvenlik birimlerince tek tek analiz edildiğini söyledi.
Kaşıkoğlu, ''Sorumlular da mutlaka gözaltına alınmakta ve adalete teslim edilmektedir. Şu ana kadar 1562 kişi gözaltına alınmıştır, güvenlik güçlerimiz tarafından. Bunlardan 363'ü çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanmıştır'' diye konuştu.
Türkiye'de barış ve kardeşliği sağlamak için ''Demokratik Açılım'' sürecini kararlılıkla yürüteceklerini ifade eden Kaşıkoğlu, şunları kaydetti:
''Bildiğiniz gibi iktidara geldiğimiz andan itibaren bu ülkenin çözümü sürekli ertelenmiş ve bu nedenle de kronikleşmiş sorunlarını çözmek için canla başla çalışıyoruz. Biz sorun üretmiyoruz. Aksine bizden önce üretilmiş ve şu ya da bu nedenle çözümü ihmal edilmiş toplumsal ve siyasal meselelere çözüm üretiyoruz. Maalesef, sorun odaklı yönetim anlayışına sahip olanlar, bizim çözüm odaklı yönetim ve siyaset anlayışımızı anlamakta da güçlük çekiyor. Biz, bin yıldır birlikte yaşamış, kader birliği yapmış, acıyı ve mutluluğu paylaşmış Aziz Türk Milletinin bundan sonra da huzur ve güvenlik içinde birlikte yaşaması için başlattığımız Demokratik Açılım sürecini kararlılıkla yürütüyoruz. Ve yürüteceğiz dedi.