8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanıyor. Bugüne özel, etkinlikler, yürüyüşler, konferanslar düzenlenerek İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarına vurgu yapılıyor. Bu özel günü unutmayan bürokratlar, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları da çeşitli mesajlar yayınladı.

BAĞCI ELİMİZDEN GELEN ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ

Düzce Vali Vekili Hasan Bağcı, “8 mart Dünya Kadınlar Günü “Mesajında bugünün  bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın sorunlarının gündeme getirilmesi, tartışılması ve bu sorunlara çözüm aranması için, önemli bir zemin oluşturduğuna dikkat çekti. Bağcı, Günümüz toplumlarında, gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri; o toplumdaki kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Kadınlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkmaları, toplumun temel öğeleri, birey ve anne olarak yaratıcı güçlerini ortaya koyarak, daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstermeleri, çağdaş Türkiye özleminin gerçekleştirilmesinin ön koşuludurGünümüzde kadınlarımız, sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başlamış, çalışan, üreten konumdaki kadınlarımızın sayısı hızla artmaya başlamıştır. Bizlerde, kadınlarımızın anne olarak, eş olarak, mesleğini icra eden üreten bireyler olarak toplumumuzda her zaman hak ettiği yerde olması için, hep birlikte elimizden gelen çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bu duygularla, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın; Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, hepsine en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”dedi.

KELEŞ: ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum dileğine vurgu yaptı. Başkan Keleş, Dünya Kadınlar Günü mesajında, Özgecan Arslan'ı da rahmetle andı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Geçmişte kadına yönelik şiddetin her hanede yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızlarımızın eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit oluyorduk. Hükümetimiz her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Bugün, her birimizin kulaklarında geçtiğimiz ay kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz Özgecan'ın ismi çınlıyor. Coşkuyla kutlamamız gereken bu günde içimiz buruk, gözlerimiz yaşlı. Bugün yalnızca Özgecan'ın değil, kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz her kadının acısını kalbimizin en derinlerinde yaşıyoruz. Özgecan Arslan başta olmak üzere  şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden bütün kadınlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum temennisiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum." dedi.

TOZAN: ONLARIN SORUNU TOPLUMUN SORUNU

Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İle İlgili yaptığı Basın Bildirisinde Anne, kardeş ve eş olan kadınların sorunları aslında tüm toplumun sorunu olduğuna dikkat çekti. Tozan, “Kadınlarımızın yaşadığı sorunları çözmek; aynı zamanda demokrasi yolunda çoğulculuğu sağlamak, fırsat eşitliğini gerçekleştirmek, çok sesliliği sağlamak demektir. Bu anlamda kadın haklarını genişletmek, demokrasinin de sınırlarını genişletmek demektir.  Peygamber Efendimiz’in Hadis-i Şerif’inde de bizlere “Cennet annelerin ayakları altındadır.” şeklinde buyurmasından anlaşılacağı üzere, dinimiz de, dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğu olan anneliği, tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren kadına, adeta bir pozitif ayrımcılık sunmuştur. Ülkemize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek fedakârca çalışan anneler, aile değerlerinin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir. Elde ettiği hakları  sonuna kadar koruyup geliştireceği inancıyla, tüm kadınların bu anlamlı gününü kutlar, yaşayabilecekleri sıkıntılar hakkında elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ve ortak çalışmalara açık olduğumuzu belirtirim.” dedi. 

AKBULUT: EN BÜYÜK YATIRIM

Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut da Kadınlara değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunu dile getirdi. Akbulut, “Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek, haklı taleplerini bir an önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Biliyoruz ki, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları kadın zarafeti ile şekillenen bir sosyal hayata, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmamızın yegâne koşuludur.Kadınlarımızın sorunlarının aşılması, yönetimde ve aktif karar alma sürecinde kadınlarımızın daha fazla görev alması adına yapılacak çalışmalarda kadınlarımızla her türlü ortak çabaya şahsım ve Meclisim adına hazır olduğumuzu bildirir ve bir kez daha 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü can-ı gönülden kutlarım.”diye konuştu:

ARSLAN: TOPLUMU ŞEKİLLENDİREN EN BÜYÜK VARLIK

Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise  Günümüz toplumlarında gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, o toplumdaki kadınların özgürlüğü, yaşam standartlarının düzeyi, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Ülkemizin sosyal ve ekonomik alanda kalkınması, nüfusumuzun neredeyse yarısına yakınını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği mevkilere gelmesi, kadınlarımızın da üretime katkı sağlamasıyla  mümkün olacaktır.Cumhuriyet döneminde eğitim-öğretim alanında Türk kadını büyük başarılar elde etmiştir. Türk kadınının bu başarıları günümüzde de aynı şekilde devam etmektedir. Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Bu ülkenin Mehmetçiklerini dünyaya getiren binlerce Şehit Analarının içinde olduğu onurlu Türk kadını, özverili ve üretken çalışmaları ile aileyi ve toplumumuzu şekillendiren en önemli varlıktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yine Akçakoca İl genel meclis üyesi Ayfer Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Hikmet KeskinMilliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı, Ak Parti Düzce Milletvekili Aday adayı Metin Kaşıkoğlu, Ak Parti Düzce Milletvekili Mustafa Yılmaz, CHP Milletvekili aday adayı Elif Kurnaz, Türk Sağlıksen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, Eğitim İş Düzce Temsilcisi Hüseyin Arslan, Türk Büro-sen temsilcisi Temel Kırali, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Düzce Başkanı Osman Altundal da yayınladıkları mesajlarda 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı.