Düzce, Sakarya ve Kocaeli’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının kadına yönelik şiddetin engellenebilmesi amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Gölcük Kaymakamlığı iştirakiyle gerçekleştirdiği Avrupa Birliği destekli ‘Güvenli bir hayat var!’ projesinin toplantısı yapıldı. Toplantıda Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi, Kadın Dayanışma Derneği, Denizatı Kadın Dayanışma Derneği, Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri yer aldı. Türk Üniversitesi Kadın Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şenel Taras, Sakarya Emek Veren Kadın Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Gök, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Dilek Aygün, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Havva Sert, Ekmek ve Gün Derneği, Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Avukat Haluk Önder ve Yaşam, Kariyer Koçu Yeşim Koçer Acar, Düzce Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Şule Çelikeray, Sosyal Hizmet Uzmanlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Kaygusuz Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Semra Demirelli katıldı.
TÜM KESİMLERİN ORTAK ÇALIŞMASINI İSTİYORUZ
Düzce Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi Müdürü Şule Çelikeray ‘Güvenli bir hayat var!’ projesinin kamu hizmetlerinden beklentiler çalışmasının Düzce’de yapıldığını belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Projenin son aşamasına geldik. Kocaeli, Sakarya ve Düzce’de ortak yürüttüğümüz bir proje. Her ilde kadına yönelik şiddetle ilgili farkındalık oluşturma, kamu hizmetlerinden ne tür beklentilerin olduğunu belirleme, medyada kadın imgesini tartışma üzerine farklı çalışmalar yaptık.  Son olarak da hem gönüllülerle hem de sivil toplum kuruluşlarıyla kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda bir eğitim verdik. Platform oluşturma çalışması gerçekleştiriliyor. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilebilmesi için hem gönüllüler hem de sivil toplum kuruluşları şiddeti engellemeye yönelik bilincin oluşabilmesi için tüm kesimlerle ortak bir çalışma yapılmasını istiyoruz.”

KADIN HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ

Sosyal Hizmet Uzmanlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mehmet Kaygusuz, projeyi başvuru sahibi olarak yürüttüklerini belirterek amaçlarını aktardı. “Kocaeli ve Düzce’deki sivil toplum kuruluşlarımızın yerel ve bölgesel düzeyde iş birliği sağlanması ve bölgede kadın hizmetlerinin iyileştirilmesini sağlamaktır.”

Şiddetle mücadele kapsamında eğitimler verdiklerini belirten Kaygusuz, bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyleyerek bu konuda kalıcı bir platform hedeflediklerini aktardı.

FARKINDALIĞI FARKLI YOLLARLA OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Semra Demirelli de yasalarla önlenmesinde yetersiz kalınan kadına yönelik şiddet karşısında farkındalığı, bu tür projelerle farklı noktalarla farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Haber:Y.SEVER