Yoğun yağmurların neden olduğu sel felaketinin yaralarını yeni yeni sarmaya çalışan Düzce için Meteoroloji tekrar yağış uyarısı yaptı. Acil kodlu yapılan uyarıda
Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya, Tokat, Erzincan, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçelerinde kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağışın etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Yapılan uyarıya göre, yağışlar ile birlikte vatandaşların ani sel, su baskını, heyelan, lokal dolu yağışı ve yıldırım düşmesine karşı tedbirli olmaları istendi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada selden korunma yöntemleri ile ilgili de bilgiler verildi. Yetkililer Son meteorolojik durumla ilgili güncel bilgiye sahip olun. Sel uyarılarını radyo ve Televizyonlardan takip edin.
Meteoroloji'den telefonla bilgi alın. Selleri tahmin etmek onları tetikleyen olayların türü ve doğasına bağlıdır. Kısa süreli yoğun yağış ani sele, uzun süreli yağışın nehirlerin taşmasına neden olacağını unutmayın. Su kaynakları kirlenebileceğinden, yedek içme suyunuzun olduğundan emin olun. Suyun evi terk ettiği her yerden içeri de girebileceğini hatırlayın. Kum torbaları temin edin. Selin kullanabileceği ark, hendek, vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durun. Açık alandaysanız en yüksek cisim siz olmayacak şekilde tepeye çıkın. Sel sırasında yüksek yerlere çıkın. Asla sel suyu içinde araba kullanmayın, ölümlerin yüzde 80'ninin araç içinde olduğunu unutmayın.Aracınızı selden etkilenmeyecek bir yere çekin.
Sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışmayın. Hızla akan 15-20 cm derinlikteki suyun bir insanı devirebileceğini akıldan çıkarmayın uyarılarında bulunuldu.