Sigara içme yasağının uygulanabilirliği tartışıladursun otobüslere yıllar önce getirilen sınırlamaya kısa sürede uyum sağlanması ve bu uygulamayı deneyen işletmelerin aldığı sonuçlar yasağın uygulanmasında uzun süre sıkıntı yaşanmayacağını gösteriyor.

Kamuya açık alanların neredeyse tamamında sigara içilmesini yasaklayan kanunun Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, bazı kahvehaneler yasa yürürlüğe girmeden sigara içilen bölüm ile içilmeyen bölümleri ayırdılar. Vatandaşların uygulamaya hemen uyum sağlaması dikkat çekiyor.

Çoban Otogarı civarında kahvehane işleten Celal Çelik 2008 yılı ile birlikte sigara içenlerle içmeyenlerin oturduğu bölümleri birbirinden ayırdığını, müşterilerinin büyük bölümünün sigara içenlerden oluşmasına rağmen çoğunluğun sigara içilmeyen bölümde oturmayı tercih ettiğini,  vatandaştan gelen tepkilerin olumlu olduğunu söyledi.

Oyun oynarken canı sigara çeken müşterilerinin bir mola verip sigara içilen bölüme gittikten sonra yeniden geri dönerek oyununa devam ettiğini söyleyen Çelik, yasanın uygulanmasında bir sıkıntı yaşanacağını düşünmeyeceğini de ifade etti.