Düzce Belediyesi ve Krempark AVM ile arasında ipler iyice gerildi. 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından tekrar başkanlık koltuğuna oturan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AVM ile tapular noktasında uzayan sürece tepki göstermişti. Düzce’nin ilk ve tek alışveriş merkezi olan Krempark AVM'nin belediyeye olan borcunu ödememekteki tutumunu eleştiren Başkan Keleş, mühürlenmeyi gerektiren 52 suçu olduğunu vurgulamış ve AVM’yi gerekirse kapatmayı göze aldığını söylemişti.

 

 

İmara aykırılık tespit edildi

 

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yönetime tanıdığı sürenin sonuna gelinirken aylık yaklaşık 750 bin TL kira bedeli toplayan AVM yönetimi, mühür şoku yaşadı. Belediye meclisi tarafından oluşturulan inceleme komisyonunun tespit ettiği 52 kusurdan biri için bugün harekete geçildi. Düzce Belediyesi zabıta ekipleri, polis ekipleri eşliğinde öğle saatlerinde Krempark AVM’nin spor kompleksini mühürledi. Düzce Belediyesi, 3 ay önce yapım aşamasında yapılan denetimlerde AVM’nin zemin katında bulunan sığınağın spor kompleksi olarak düzenlendiği tespit etti. AVM’nin sığınak kısmının spor kompklesi haline dönüştürülmesinde imara aykırılık tespit eden Belediye ekiplerinin eksiklikleri tamamlaması için AVM yönetimine verdiği 3 aylık süre sona erdi. Dün öğle saatlerinde alınan talimat neticesinde AVM’ye giden Düzce Belediyesi zabıta ekipleri ve Düzce Emniyet Müdürlüğü'nde görevli personel, spor kompleksinin kapısına kilit vurdu. 

 

 

Sözleşme gereği...

 

Öte yandan sözleşme gereği, belediyenin tüm hisselerini AVM yönetiminin alması gerekiyor. Krempark yönetiminin sözleşmeye rağmen belediye üzerindeki hisseleri almamaktaki tutumunun fitili ateşlediği yorumları yapılıyor. Krempark AVM'de yapılarda uygulanması gereken yangın yönetmeliğine uygun olmadığı, AVM binasının güney cephesinde yer alan kafeterya tarzı alanın izni olmadığı, imar planında mevcut hastane caddesi yol sınır çizgisi içerisinde kaldığı yine sinema acil kapılarının yönetmeliğe uymadığı gibi iddialar da gündemde...

Haber: C.ÜSTÜNER