Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla hazırlanan İstanbul Caddesi Projesi kapsamında sol şeritte bisiklet ve elektrikli bisikletlerin kullanımı için demir korkuluklarla geniş bir alan ayrıldı. Ana caddenin daralmasına yol açan bu çalışmanın ardından bir de araç parkına izin verilmesi trafik keşmekeşini de beraberinde getirdi. Bisikletlilere ayrılan bölümü ağırlıklı olarak yayalar kullanırken, sağ şeritteki parklanma nedeniyle tek şeride düşen yolda dur-ilerle şeklinde gitmek zorunda kalan sürücüler, tepkilerini yüksek sesle dile getirir oldu.

İstanbul Caddesi’nde hem yayalar hem de sürücüler, geniş bisiklet yoluna karşılık Düzce Belediyesi’nin paralı parka devam etmesini sert dille eleştirdi. Sürücüler, yolda yaşanan sıkışıklık yüzünden parklanmaya son verilmesi gerektiğini vurgularken,Bisiklet yolunun bu kadar geniş olmasına ne gerek vardı?” dedi.




“Araç kuyrukları oluşuyor”
Akşam saatlerinde trafiğin yoğunlaştığını söyleyen bir vatandaş ise şöyle konuştu: “Düzce’nin merkezinde kaç tane bisiklet var ki tır geçebilecek kadar yolu bisiklete ayırdılar. Sabah ve akşam saatlerinde yoğun trafik oluyor burada araç kuyrukları oluşuyor. Bu yol için bu kadar genişliğe ne gerek var, bisiklet yoluna bu kadar masrafa gerek var mıydı? Buraya araç park edilmemesi lazım. Burası bisiklet yolu değil tır yolu olmuş. Bir vatandaş olarak bu çalışmayı kesinlikle onaylamıyorum.”