Düzce Hayvan Pazarı’nda son günlerde hareketlilik gözleniyor. Bayrama iki gün kala pazarda da sıkı pazarlıklar boy gösteriyor. Pazarda büyük baş hayvan fazla kalmazken küçükbaş hayvanlarda ise fazla satış olmaması dikkatlerden kaçmıyor.

“ Eğer ahırda mal kalmazsa bu fiyatlar biraz daha yükselir”

Hayvan satışıyla ilgili bilgi aldığımız Fuat Yağız, satışların bekledikleri düzeyde olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
“Aldığımız duyumlara göre İstanbul, Adapazarı’nda mal kalmamış. Burada biraz kurbanlık hayvan var ama burada da azaldı. Bende normalde 40-45 tane kalırdı, şu an 10 tane hayvanımız kaldı. Böyle giderse onları da Allah izin verirse satacağız. Fiyatlar bize göre uygun ama alıcıya göre biraz pahalı ama sonuçta her şeyin bir değeri var. kimsenin zararına mal verecek durumu yok. Bu sene mutluyuz, son gün bu mallar satılır. Şu an ben 450 kilo bir hayvanı 15 bin TL’ye verdim. Daha büyük hayvanlarımız da var ama vatandaş çok büyük hayvan istemiyor. Bugün pazarımız biraz daha hareketli durumda. Yarın daha hareketli olacağını inanıyoruz. Eğer ahırda mal kalmazsa bu fiyatlar biraz daha yükselir.”



“Sonuçta onlar da kendilerine göre haklı”

Diğer hayvan satıcısı Servet Özdemir de satışların iyi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“Hayvan fiyatları biraz pahalı ve satıcı arkadaşlar bize yardımcı olmuyorlar. Fiyat veriyoruz kabul etmiyorlar. Bize biraz güzel fiyat versinler ki biz de hayvan sahibi olalım. Bugün ilgi var, yarın da olur ama yarından sonra olmaz. Geçen sene uygundu ama bu sene geçen seneye göre biraz pahalı. Millete bir şey diyemiyoruz,
sonuçta onlar da kendilerine göre haklı.”




“Böyle giderse bu sene mal elimizde kalır gibi duruyor”

Küçükbaş hayvan satıcısı Burhan Kral ise hayvanların ellerinde kaldığını söyleyerek şu şekilde konuştu:
“Bu sene pazardaki durumlarımız pek iç açıcı değil. Normalde müşteri olsa ilgi oluyor ama müşteri yok. Bu sene istenilen rağbeti bulamadık. Şu an elimizde malın çoğu hala duruyor. Buraya getirmediklerimiz de var. bugün 8-10 tane sattık ama normalde bugün geçen senelere göre 20-30 tane satmamız lazımdı. Son bir ay içerisinde taş çatlasa 25 tane vermişizdir. Bizim de kendimize göre giderlerimiz oluyor ve hayvanlara ona göre fiyat koyuyoruz. İşin açıkçası geçen yıla göre bu sene fiyatlar biraz daha yüksek ve bu durumdan müşteriler de memnun değil, biz de memnun değiliz. Böyle giderse bu sene mal elimizde kalır gibi duruyor.”



Haber: M. AYDIN