Engelleri sebebiyle askerlik görevini yerine getiremeyen, ancak askerlik özlemi çeken engelliler, temsili olarak bir günlüğüne silah altına alındı. Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası kapsamında 1 günlük temsili askerlik görevini tamamlayan askerlere bugün tören yapıldı. Jandarma komutanlığı bahçesinde düzenlenen törende engelli askerlerin yakınlarının mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

 



Bir günlük askerlik sevincini yaşayan 38 engelli , silahlara el basarak, askerlik yemini etti. Yemin töreninden sonra terhis belgelerini Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça'nın elinden alan engelli askerlerler yerlerinde duramadı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, engellilerin yaşama azimleriyle herkese örnek olduğunu ifade ederken kısada olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Engelli askerler adına konuşma yapan Jandarma Er Şahin Keçeci, askerlik yapmanın en büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

Kutsal bir görevi yerine getirdiklerini dile getiren Keçeci, "Kim demiş engelliler askerlik yapamaz diye? Askerlik en büyük mutluluk. ben engelli değilim, asıl engelliler düşünümeyen ve üretemeyenlerdir" dedi.

Konuşmaların ardından engelli askerlerin terhis belgeleri verildi ve tören geçişi yapıldı. Tören sonunda bir günlüğüne silah altına alınan engelliler ise askerlik yaptıkların için çok mutlu olduklarını belirttiler.

Haber: S. KAŞKIR