İl tarım müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık sınavı 25 Nisan 2010 tarihinde Ankara ilinde yapılacak.

Sınava katılacakların Bitki Koruma bölümü mezunu veya bitki koruma dalında yüksek lisans, doktora yapmış, Ziraat Mühendisi ve kamu kurum ve kuruluşlarında veya özel kuruluşlarında bitki koruma hizmetlerinde en az beş(5) yıl süreyle çalışmış, Ziraat Mühendisleri dışında kalan Ziraat Mühendisleri ile Ziraat Teknisyeni ve Meslek Yüksekokullarından Bitki Sağlığı ile ilgili dersi alarak mezun olmuş Teknikerler başvuruda bulunabilecekler. Yapılacak olan bu sınav Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Bitki koruma ürünü Bayilik veya Toptancılık İzin Belgesi talebinde bulunan kişilerin, ilgili yönetmelik hükümlerine göre başvurularının 11 Mart 2010 tarihine kadar kabul edilecek. Konu ile ilgili detaylı bilgi Düzce İl Tarım Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğünden alınabilir.