2002 yılından bu yana geleneksel olarak yapılan Sinekli Yaylası Turizm Şenliği büyük bir coşkuyla kutlandı. Şenliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayraktar, Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve vatandaşlar katıldı.



Şenlikte konuşan Rektör Şerifoğlu, şenliğe katılmaktan ve horonlara eşlik etmekten onur duyduğunu belirterek "Bu tarz organizasyonlarla yaylarımız daha çok tanınır"dedi.



Ardından konuşan Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, “Gelecek yıllarda yaylalarımız daha çok tanınacak. Bunun ilk adımları atılmıştır. Fenerbahçe‘nin Topuk Yaylası‘na yaptığı tesisin ardından diğer kulüpler de yaylarımıza tesis yapma teklifinde bulundu." şeklinde konuştu.



Beyköy Belediyesi, Kaynaşlı Belediyesi ve SAÇAKDER'in ortaklaşa düzenlediği şenlikte İsmail Güler, Goncagül ve Ağasarlı Gülveren sahne aldı. Çalınan kemençe ve söylenen karadeniz parçaları eşliğinde vatandaşlar gönüllerince eğlendi.



Hava koşullarının iyi olmasını değerlendiren vatandaşlar hem güzel havanın tadını çıkardı hem de piknik yaptı.

Festival insan yoğunluğunu değerlendirmek isteyenler içinde büyük bir imkan oldu. Festivale gelen vatandaşlar Yaylada kurulan stantlarda alışverişte yaptı.

Haber; S. KAŞKIR