Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK’ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti. Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD’in en çok yasadışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.
 
Dün TSK’nın önlemleri nedeniyle geçişlerde sorun yaşamaya başlayan IŞİD, Mehmetçik’e ateş açarak Astsubay Mehmet Yalçın Nane’yi şehit etmişti. Mehmetçik’in karşılık vermesiyle IŞİD militanı öldürülmüştü. 5. Zırhlı Tugay’dan 4 tank da IŞİD hedeflerini vurmuştu.
 
TSK IŞİD HEDEFLERİNİ VURDU
Tüm bu gelişmelerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 4 adet F-16 gece saatlerinde havalandı ve IŞİD varlıklarına yönelik saldırılar gerçekleştirdi..
 
Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden saat 03.10 itibarıyla art arda F-16 savaş uçakları havalandı. 5'er dakika arayla havalanan 4 F-16'nın IŞİD hedeflerini bombaladığı öğrenildi. Kilis'in Seve Köyü'nün karşısındaki Suriye'nin Havar Köyü yakınlarında bulanan IŞİD hedefleri savaş uçakları tarafından bombalandı. İki gün önce Kilis Valiliği tarafından 'özel güvenlikli bölge' olarak duyurulan bölge jetler tarafından 4 kez bombalandı. Jetlerin attığı bombaların sesleri Kilis'ten de duyuldu.

OPERASYONA ŞEHİDİN ADI VERİLDİ
Öte yandan IŞİD'e düzenlenen hava operasyonuna, 'Şehit Yalçın harekatı' adı verildi. Astsubay Yalçın Nane, dün IŞİD ile girdiği çatışmaya şehit düşmüştü.Geride hamile bir eş kaldı
 
"TÜRKİYE, SURİYE SINIRINA GİRMEDEN VURDU"
CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat, IŞİD'e düzenlenen hava saldırısında Türk F-16'ların Suriye sınırına girmediğini, bombardımanı Türkiye sınırından yaptığını duyurdu.Operasyon kararının dün yapılan Güvenlik Zirvesi'nde alındığı öğrenildi.
 
2 KARARGAH 1 TOPLAMA MERKEZİ VURULDU
Operasyonda IŞİD'e bağlı 2 karargah ve 1 toplama merkezi vuruldu.(Hürriyet)