Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Düzce’ye yapacağı ziyaret öncesi apar-topar başlatılan çalışma bir yerle sınırlı kaldı. D-100 üzerinden bariyer açılarak sağlanan giriş-çıkışların kapatılması için Soğancı mevkiinde çalışma yapan karayolları ekiplerinin diğer açık bölümleri es geçtiği görüldü. 

Trafik Kanunu’na göre yasak olmasına karşılık D-100 Karayolu Düzce kesiminin bir çok noktasında var olan bariyer açıklarının Kaynaşlı istikameti boyunca sağlı-sollu şekilde aynen durması “Neden buralar kapatılmıyor?” sorusunu gündeme taşıdı. 

Düzce’de uzun süredir göz yumulan bu yasakla ilgili ‘sınırlı’ şekilde başlatılan çalışmalar Soğancı mevkiinde kepenk açan esnafın işlerinin olumsuz etkileneceği gerekçesi ile tepkisine neden olurken, diğer yan yol girişlerinin kapatılmamasının yeni bir tepkiye yol açacağı konuşuluyor.  Yasak olmasına karşılık yıllardır bariyer açıkları sayesinde karayolundan yan yola giriş sağlanan Düzce’de, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ziyaretinin etkisiyle başlayan çalışmaların devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek. 
  
 
​Haber: C. ÜSTÜNER