Düzce’nin şehir merkezindeki en işlek kavşaklardan biri olan Eski Bolu Caddesi üzerindeki Fiskobirlik Kavşağı nihayet sinyalizasyon sistemine kavuşuyor.

Düzce'de kazaların en çok yaşandığı yerler olan kavşaklarda sinyalizasyonlu önlem alınıyor. Araç sayısının her geçen gün katlandığı şehirde trafik karmaşasının yaşandığı adreslerin başında gelen Fiskobirlik Kavşağı’nda kurulan yeni sinyalizasyon sistemi ile kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor. Son günlerde artan trafik kazaları üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi tarafından yıllardır sinyalizasyon sistemi bulunmayan Kervan Kavşağı’na trafik ışığı yerleştirildi. Böylelikle hem sürücüler hem de yayalar için kolaylık sağlanmış oldu. Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalarda sona yaklaşılırken henüz devreye girmeyen sistem için ışık direkleri dikilerek hazır hale getirildi. Son olarak elektrik sisteminin yapılması bekleniyor.

Son günlerde Düzce’de özellikle trafik açısından büyük sıkıntılar çekilirken, yakın zamanda tamamlanacak olan sinyalizasyon sistemi en çok yayaları rahatlatacak.

 

 

Haber: C. Üstüner