Bir dönem katı atık bertaraf tesisi yapılmak istenmesi ile gündeme gelen Düzce'nin tabiat harikası, Abant'ın alternatifi ve rakibi Kurugöl için yapılan ihale sonuçlandı. Düzce'nin adeta göz bebeği olan ve ciddi bir yatırımcının elinde parlayacak olan Kurugöl'ün ihalesini Mirza Grup Metal İnşaat Turizm Gıda Enerji Sanayii Ticaret Limited Şirketi aldı. Şirket yıllık 11 bin TL kira karşılığı aldığı ihale karşılığında ihale şartnamesine göre gelişme planı çerçevesinde 1. yılın sonunda, giriş kontrol ünitesi ve kapıları başta olmak üzre yaşam alanında gerekli olan tüm düzenlemeleri beş yıllık bir yatırım programı çerçevesinde yapmak zorunda.
Firma 5. yılda ise 1 adet kır gazinosu, personel binası, 3 adet kemeriyayı, çevre aydınlatmasını, yaya-taşıt sirkülasyonunun sağlamak için patika yolları, su deposunu, haberleşmeyi, diğer tesis yapı ve ünitelerini kısaca yatırımcı firma 5 yıllık yatırım süresi içinde kurugölü şartnameye uygun bir hale getirirse Kurugöl mesire alanını 24 yıllığına daha kiralama yetkisine sahip olacak. Ayrıca bu zorunlulukların Kurugöl'ü günde bin 200 kişinin ziyaret etmesi hesaplanarak yapıldığı bildirildi.
Bununla birlikte ihaleyi alan firmanın temsilcileri ise bütün yatırımları 2 yılda bitirerek faaliyete geçeceklerini taahhüt ettiler. Kurugöl'e günde bin 200 kişiden fazla ziyaretçi gelmesi durumunda tesislerin genişletilmesi mümkün olacak. Tüm yetkililerin ve Düzcelilerin ihaleyi alan firmanın tesisleşmesini bir an önce bitirp taahhütlerini yerine getirmesi yönünde. 15 gün içinde yer teslimi yapılacak olan Kurugöl'ün turizmin merkezi olması bekleniyor.

Haber; H. KAYA