Düzce Tanıtım Günleri’ne öncülük eden Vali Ali Fidan,  Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde Öncü TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.  Düzce’nin ilk kez katıldığı organizasyonu başarılı bulan Fidan, birlikteliğe dikkat çekti.

Başarılı Bir Organizasyon

Fidan, “Yoğun bir çabanın, emeğin ürünü ama tabii ki başaralı olduğuna inandığınızda o yorgunluk gidiyor. Benimde şuana kadar ki intiba ise başarılı bir organizasyon oluyor.  Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Bizi kırmayarak bugün yanımızda yer alan Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtuluş’a da çok teşekkür etmek istiyorum. Onun katılması ile ulusal basınında ilgisini çekmiş olduk. Bu organizasyonu üst bir noktaya taşımış oldu. Düzce’nin bütün değerlerini, güzelliklerini tanıtmak için buradayız. Bütün İl ve İlçe kurumlarımız ve esnaflarımız buradalar, hep birlikte Düzce’yi tanıtmak istiyoruz. Bu birlikteliği çok önemsiyorum” diye konuştu. 

Artık Elimizde Bir Birikim Var

Ankara’da çok fazla Düzceli olmadığını belirten Vali Fidan, sözlerine şöyle devam etti: "biz konseptimizi Ankaralılara, Düzce’yi anlatmak üzerine kurduk. Başbakan Yardımcımızın da belirttiği gibi Düzce’deki bu kültürel çeşitliliğin bir bütünlük içinde bulunması, kardeşçe, barış içinde yaşayan bir il görüntüsü veriyor.  Bütün iller birden fazla tanıtım günleri yapıyor, bu bizim Ankara’da ilk yaptığımız, ilk tanıtım günümüz. Farklı şehirlerde ve İstanbul’da da yapılması düşünülebilir. İlk olması hasebi ile bizim için önemli, çünkü artık elimizde bir birikim var. Elbette bizim burada bir takım eksikliklerimizde olabilir, bunların üstüne ekleyerek daha iyi olacağımızı söyleyebilirim.”

Düzce’yi daha çok tanıtmamız gerekiyor

Fidan,sözlerini  şöyle tamamladı: “Düzce’yi daha çok tanıtmamız gerekiyor. Sadece tanıtım değil, Düzce’de daha çok doğa, daha çok kültür, daha çok spor konuşulmalı. Hep konuşuyoruz Düzce’nin avantajı var iki metropolün ortasında, ulaşım kolaylığı var. Ama bizim bir yönü ile bunu götürürken, bir taraftan da turizm, kültür ve spor alanındaki altyapı çalışmalarını geliştirmeye yönelik faaliyetlerimiz olmalı.  Bunlar bütünlük içinde giderse, tanıtım faaliyetlerinin Düzce’ye katkı sağlayacağına inanıyorum”

Haber; S. C. AKYÜZ