Kaynaşlı’nın hafta sonu ilk kez ev sahipliği yapacağı Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası’nın seremonisi ve sıralama turları Anıtpark Meydanına kurulan platformda yapıldı. iki gün sürecek yarışlarda kıyasıya mücadele edecek olan 87 sporcu, Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Milletvekili Ayşe Keşir’in startıyla sıralama turlarına katıldı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Kaynaşlı Kaymakamlığı ve Kaynaşlı Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası’nın beşinci ayak yarışı Cumartesi ve Pazar günü yapılacak. İlk ayağı Romanya’da ikinci ayağı Yunanistan’da yapılan zorlu ve çok çekişmeli olacak Doğu Avrupa Ekstrem Enduro Şampiyonası’na; Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Yunanistan, Arnavutluk, İran, Karadağ ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden sporcular katılacak.
Sıralama turlarının devam ettiği sırada Düzce Valisi Ali Fidan ve Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar şampiyonun Düzce’nin tanıtımı için ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler. Şampiyona için yapılan Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi’nde iki adet parkurda endurocular kupa için mücadele edecek. 1.450 metre uzunluğunda 14 rampadan oluşan Motokros ve 1.600 metre 20 figürden oluşan Ekstrem Test etapları ilk kez Kaynaşlı’da geçilecek. Sporcular ayrıca ormanda 10 km özel, 20 km’de ara etap olmak üzere 30 km boyunca doğayla mücadele edecek.

Doğu Avrupa Ekstrem ve Türkiye Enduro Şampiyonası 25 Ekim 2015 Pazar günü 12:00-13:00 saatleri arasında NTV SPOR tarafından canlı yayınlanacak.

Haber:Y.SEVER