12 Haziran 2011 seçimleri sonrasında Milletvekillerinin bir yıllık performans dönemlerinde medya yansımaları Ajans Press tarafından araştırıldı.
 Araştırma sonucu çıkan haber adetlerine göre Milletvekilleri ilk 10 listesi beklenildiği gibi Başbakan, Muhalefet başkanı ve popüler Bakanlardan oluştu.
Milletvekillerinin tamamının basın yansımaları göz önünde bulundurularak, bağlı oldukları partilere göre inceleme yapıldığında, Ak Partili milletvekillerinin haber toplamı yüzde 73 ile birinci. CHP’li milletvekilleri toplamı yüzde 18, MHP yüzde 5, BDP yüzde 3, Bağımsızlar yüzde 1, Kadep ise yüzde 1’in altında oranlarda basında yansıma buldu.
Ajans Press’in 550 Milletvekilinin tamamı için gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarını, illere göre sıraladığında, her ilin en medyatik milletvekili de seçildi.
Düzce’de Çakır 1.!
Medyada yer alan haber sayısına göre yapılan performans değerlendirmesinde Ak Parti Milletvekili Osman Çakır Düzce’nin en medyatik vekili oldu. Buna göre Milletvekili Çakır, 414 haber sayısıyla Düzce'nin en medyatik Milletvekili seçilirken, 81 il sıralamasında 27. Sırada yer aldı.
Bilindiği gibi Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu’nda yer alan Çakır, 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmeleri esnasında kullandığı "1932-50 döneminde 'Allah' demek bile yasaktı" sözleri büyük tartışma yaratarak  CHP’li milletvekilleri ile karşı karşıya gelmişti.
Yine 12 yıl zorunlu eğitimi kademelendirerek kesintisiz eğitime son veren teklifin görüşmelerinde yaşanan kavganın ortasında kalan Çakır, Düzce ve ulusal medyada geniş yer bulmuştu.

 Haber; S. KAŞKIR