Düzce'de her etkili yağmur ve kar yağışı sonrası aynı çileyi çeken Şıralık Mahallesi sakinleri bu kez isyan etti. Eriyen karlarla birlikte mahallenin ortasından geçen Devlet Su İşleri Müdürlüğü'ne ait kanal taştı.


Yollar, evler, tarlalar sular altında
Taşkın yolları, tarlaları, evleri sular altında bıraktı. Ekili fındık tarlaları göle döndü. Evlerini su basan vatandaşlar, kendi imkanları ile suları boşaltamayınca Düzce Belediyesi'nden yardım istedi. DSİ sorumluluğunda olmasına karşılık müdürlüğün hiçbir çalışma yürütmediği Şıralık Mahallesi ve Kasap Köyü'nde Düzce Belediyesi ekipleri tahliye çalışması yaptı.


"Ne bir tedbir var ne de taşkın önleyici çalışma"
Fındık tarlası taşkın yüzünden büyük zarar gören Şıralık Mahallesi sakinlerinden Hüseyin Gümüş, her yağışlı havada bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:"30 yıldır bu kanal mahallemizden geçiyor. Ancak ne bir tedbir var ne de taşkın önleyici çalışma! Sürekli taşkın oluyor. Tarlamda zarar büyük. Gerekli yerlere şikayetlerimi yapacağım. Devletin en üst makamına bu yaşadığımız çileyi anlayacağım."


"DSİ'den kimse gelip burayla ilgilenmiyor"
DSİ su kanalının 30 yıl önce yapıldığı şekilde kaldığını çevresinde 'Kanala girmek yasaktır' tabelası dışında hiçbir güvenlik önlemi olmadığını belirten Gümüş, "Yazın çocuklar kanal giriyor. Boğulma olayları yaşanıyor. Etrafına set yapıp önlem almıyorlar. DSİ'den kimse gelip burayla ilgilenmiyor." dedi.


Kasap Köyü'nde de aynı mağduriyet
Öte yandan Şıralık Mahallesi gibi kanalın geçtiği merkeze bağlı Kasap Köyü de taşkın mağduru oldu. Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde eriyen kar ve yağmurla debisi yükselen kanal suyu yolu dereye çevirdi. Bazı evlerin bahçesi gölete döndü. Köy sakinleri el birliği ile suyun yönünü değiştirmek için mücadele verdi.


Gelen ihbar üzerine harekete geçen Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de sorumluluk alanı olmasa da köyde çalışma başlattı.Tüm bu sıkıntılar yaşanırken, Düzce Devlet Su İşleri 55. Şube Müdürlüğü'ne bağlı tek bir araç ya da personelin olmaması tepkileri katladı.