23 Kasım tarihli Parantez Gazetesi’nin manşetinde yer alan Muncurlu’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi işletmesinin ihalesiz bir şekilde Sıla Grup'a verildiği ve bu grubun da Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek'e ait olduğu iddialarını içeren habere yönelik bir açıklama da Sıla Grup Genel Müdür Yardımcısı Emre Çalışkan’dan geldi.

 “Açık ihale usulü aldık”
Düzce Valiliği’nin yalandığı ve Gökçek alesinin de tepki gösterdiği iddiaların ardından Sıla Grup Genel Müdür Yardımcısı Emre Çalışkan da bir açıklamada bulundu. Haberi gördüklerinde çok şaşırdıklarını dile getirerek Çalışkan, şu açıklamada bulundu:
“Muncurlu’daki Devlet Hastanesi 27 Eylül 2017 tarihinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre açık ihale olarak açıldı. Biz ihaleye Sıla Grup olarak girerek aldık ve 15 Kasım itibariyle Düzce’de fizik tedavi alanında hizmet vermek için hizmet alımına başladık.”

“Şirketimiz tek ortaklıdır”
Haberde yer alan ibarelerin kasıtlı ve gerçek dışı olduğunu belirten Çalışkan, şu ifadelerde bulundu:
“Bununla ilgili Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. Biz de Sıla Grup olarak doğru olmadığını belirtmek adına bu açıklamayı yapıyoruz. Hizmet alım ihalelerinin ihalesiz bir şekilde verilmesi zaten mümkün değil. Diğer bir noktada, Gökçekler’e mi verildi, noktası. Biz 1997 yılından bu yana fizik tedavi alanında hizmet veren bir kurumuz. Kurulduğu günden itibaren tek bir ortağı var o da Doktor İhsan Şahin’dir. Türkiye’da Adana, Elazığ, Bursa ve Yozgat şehir hastanelerinin hem yatırımcısı hem ortağı. Bu durumda Doktor Şahin’in, Sayın Melih Gökçek ve Sevgili eşi Nevin Gökçek ile iş ortaklığı ve akrabalığı söz konusu değildir. Neden böyle bir haber yapıldı anlamakta zorlanıyoruz.”

“Suç duyurusunda bulunduk”
Haber içeriğinin yayımlandığı gazete hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Çalışkan, “Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı ve her türlü yasal haklarını kullanacaklarını söyledi. Biz de söz konusu gazete hakkında suç duyurusunda bulunduk ve önümüzdeki süreçte dava açarak takipçisi olacağımızı söylemek isterim.” dedi.

“Kuzuluk’u haberden öğrendim”
Çalışkan son olarak yine aynı haberde iddia edilen Muncurlu Hizmet Binası’na gelen hastaların Kuzuluk Kaplıcaları'na yönlendirildiği yönündeki iddialar için ise “Kuzuluk’taki hastaneye de hasta toplama derken ne amaçlandığını anlamış değiliz. Bizim Kuzuluk’ta bir hastanemiz mevcut değil. Belki benim eksikliğim ama Kuzuluk diye bir yerin olduğunu bu haberden öğrendim.” ifadelerinde bulundu.


Haber: Ö.YILMAZ