Düzce Belediyesi Kasım 4.Birleşimi Belediye Meclis Salonunda Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında yapıldı. Belediye meclisinde borçlarından dolayı sağlıklı ticaret yapamayan belediye şirketleri İntaş ve Yeypaş için sermaye artırımı, 2017 mali yılı performans programı ve 2017 yılı belediye bütçesi ile gelir tarifesi görüşüldü. Meclis gündemine alınan 7 madde mecliste kabul edildi.

65 yaş üstü vatandaşlar sınırsız ve şartsız seyahat edebilecek
Seyahat kartları yönetmeliğinde 65 yaş üzeri vatandaşlara ücretsiz ve sınırsız olarak şart olmaksızın seyahat hakkı tanındı.

Kıl payı meclisten geçti
Genel Müdürlüğünü Kenan Gökmen’in yaptığı belediyenin İntaş şirketinin borcundan dolayı sağlıklı ticaret yapması için sermaye talebi mecliste görüşüldü. Komisyonun oy çokluğuyla reddettiği talep, mecliste 12 kabul, 7 red ve 4 çekimser oyla meclisten geçti. Kararla birlikte 1 milyon 812 bin 500 lira sermayesi bulunan İntaş’ın sermayesin 6 milyon lira artırılarak 7 milyon 812 bin 500 liraya çıkarıldı.

İntaş gibi belediyeye ait bir başka şirket olan Yeypaş’ın sermaye artırım talebi aynı oylama sayılarıyla meclisten onay aldı. Yeypaş’ın 1 milyon 312 bin 500 lira olan sermayesi 5 milyon lira artırılarak 6 milyon 312 bin 500 liraya çıkarıldı.

Şirketlerin dibi delindi
Kararları değerlendiren MHP’li Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, amacı kar sağlamak olduğunu belirtti şirketlerin neden ödeme güçlüğü çektiğinin araştırılması gerektiğini dile getirdi. Katırcıoğulu, genel müdürünün 10 bin 705 lira maaş aldığı bir şirketin dibinin delindiğini söyledi.

Katırcıoğlu’na Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ‘şirketler belediyenin olduğu için borçlarda belediyenindir’ yanıtı verdi.

Belediye bütçesi 255 milyon lira
Belediyenin 2017 yılı bütçesi ve gelir tarifesi 255 milyon lira olarak oyçokluğuyla kabul edildi. Bütçede gelir ve gider tarifesi karşılaştırıldığında denklik sağlandığı kaydedildi.