Türkiye, dün 16 vatan evladını daha şehit verdi. Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinden havalanan Cougar tipi helikopter kısa bir süre sonra düştü. Kazada 13 asker şehit oldu. Bir kara haber de Lice'den geldi. Teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralanan 5 güvenlik görevlisinden 3’ü, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Şırnak'taki helikopter kazasında 13 asker şehit oldu
Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cougar tipi helikopterin kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada da Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkan içinde 13 personelin bulunduğu AS 532 Cougar tipi helikopterin, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55'te kaza kırıma uğradığı bildirildi.
Açıklamada, "Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde, helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadelerine yer verildi.
HELİKOPTER KAZASINDA ŞEHİT OLAN ASKERLERİN KİMLİKLERİ
Helikopterde bulunan ve TSK tarafından şehit oldukları açıklanan 13 personelin kimlikleri şöyle:
23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın,
Albay Oğuzhan Küçükdemir,
Albay Gökhan Peker,
Yarbay Songül Yakut,
Binbaşı Koray Onay,
Yüzbaşı İlker Acar,
Yüzbaşı Nuri Şener,
Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak,
Pilot Üsteğmen Aldülmüttalip Kesikbaş,
Başçavuş Mehmet Erdoğan,
Teknik Başçavuş Fevzi Kıral,
Uzman Çavuş Zeki Koç
Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal
Şehitlerimiz için tören
Şehit düşen askerlerin cenazesi olay yerinden alınarak ambulanslarla Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bu sabah ise şehit olan 13 askerden 7'si için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törende şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişlerinin okunmasının ardından Şırnak Müftüsü Ramazan Tolan tarafından dua edildi. Bu sırada şehitlerin yakınları ile silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
Tümgeneral Aydın önemli başarılara imza attı
Şırnak'ta düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerden 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, terör operasyonlarında önemli başarılara imza attı. Kato Dağı'nda sevk ve idare ettiği operasyonla terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulmasını sağladı.
Bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subaydı
Aynı helikopterde şehit düşen Yarbay Songül Yakut da Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subaydı.
Lice'den kara haber: 3 şehit
Öte yandan bir acı haber de Lice'den geldi. 104 kırsal mahallede PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda Jandarma Uzman Çavuşlar Gökhan Bayram, Selçuk Özer ve Mustafa Sarı şehit oldu, 2 asker yaralandı. Çıkan çatışmada biri yaralı 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Diyarbakır ili kırsalında 28 Mayıs 2017 Pazar günü saat 22.00’den itibaren icrasına başlanılan Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Birlik Operasyonu ile ilgili gelişmeler kapsamında, 31 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 16.30 itibariyle; Hani İlçesi Yukarı Turalı Köyü Zincibel Tepe bloğu mücavirinde bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sağlanan temas neticesinde, 2 terörist silahıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiş. Lice İlçesi Gökçe Köyü kuzeyindeki kırsal alanda çıkan silahlı çatışma sonucunda 5 güvenlik görevlisi yaralanmış, Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne sevkedilen yaralılardan 3 kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur." denildi.