Bolu'nun her alanda marka kent olması adına geleceğe dönük çalışmalara imza atılıyor. Bugüne kadar geliştirilen projelerde üniversite kenti olarak anılan Bolu'nun spor ve turizmde de parlaması  amaçlanırken, buna paralel olarak valilik ve belediye tanıtıma ağırlık veriyor.

"Tabiatın Kalbi Bolu"

2014 yılının son günlerinde MARKA desteği ile hayata geçirilen "Tabiatın Kalbi Bolu" projesi şehir için bir dönüm noktası olarak görülüyor. 'Tabiatın Kalbi Bolu' markası ile oluşturulan internet sitesi sayesinde yurtiçi veya yurtdışından Bolu'ya gelecek turlar veya bireysel ziyaretler için yeni bir iletişim noktası oluşturuldu. Tüm oteller, turizm işletmeleri ve gezilerin yer aldığı sistem ile Bolu'nun dünya çapında tanınırlık elde edilmesi adına ilk önemli adımlar atılmış oldu. Valilik gibi belediye eliyle yürütülen çalışmalarda da şehri doğa ile uyumlu hale getirmek ön planda tutuluyor.

Bugünden daha iyi bir yarın oluşturmak...

Bolu Belediye Başkanlığı koltuğunda 3. dönemini yaşayan Alaaddin Yılmaz, Bolu'yu marka kent yapmak adına sürdürdüğü projelerini "Bugünden daha iyi bir yarın oluşturmak..." olarak özetliyor.

Rutin belediye hizmetlerinin dışında inşaat mühendisliği kimliğinin bir getirisi olarak farklı ülkelerde kazandığı deneyim ve gözlemleri yerel yönetici olarak Bolu'da uygulayan Yılmaz, şehri yaşanabilir iller sıralamasında ilk 10'a sokarak hedefinde ilk adımı gerçekleştirmiş oldu.

İkinci adım için hedefi yükseklerde tutan 11 yıllık Başkan Yılmaz, Bolu'yu dünya markası haline getirme vizyonuyla hareket ediyor. Yılmaz, "Bu yolda tüm gücümüzle çalışıyoruz" diyerek Türkiye sınırlarını aşmadaki kararlılığını her konuşmasında vurguluyor. 

Türkiye'ye örnek bir uyum...

Son olarak şehri ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı'nın, valilik ve belediyenin örnek bir uyum içerisinde çalıştığına yönelik "Huzur şehri Bolu’da Sayın Valimiz ile Belediye Başkanımızın birbirleriyle yakaladıkları ve Türkiye’de çoğu yerde göremediğimiz bu sinerjiyi, kardeşliği gördüm. Bunun tüm ülkemize bir örnek olmasını temenni ediyorum." sözleri Bolu'daki başarının arkasında yatan nedeni de gözler önüne seriyor.

Haber:C.ÜSTÜNER