Sakarya'da önceki hafta bir pidecide at eti çıkmasının yankıları sürerken, Sakarya Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal'ın atların Düzce ve Bolu’dan getirildiği şeklindeki Düzce kamuoyunu şok edici iddialarına Düzce Lokantacılar Odası Başkanı Atilla Şişman ateş püskürdü.
Esefle kınıyoruz
Söz konusu iddialarla ilgili Sakarya oda başkanını kınayan Şişman, oda başkanının kendi illerindeki skandala Bolu ve Düzce’yi de bulaştırmaya çalıştığını öne sürdü. Düzce’de gerek gıda, tarım ve hayvancılık il müdürlüğü gerek lokantacılar odası olarak çok sıkı denetimlerde bulunduklarını ifade eden Şişman, yapılan denetimlerde bugüne kadar at eti ile ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyledi.
Şişman, “Sakarya Kasaplar Odası Başkanını esefle kınıyoruz. Kendi illerinde çıkan haberi üzerlerinden atmak için Bolu ve Düzce’mize bu olaya dahil etmelerini kesinlikle kabul etmiyoruz. Düzce ve Bolu’da bugüne kadar kesinlikle böyle bir bulguya rastlanmamıştır. Yılda 2 sefer denetim yapıyoruz. Bunların yanında tarım il müdürlüğünün ciddi denetimleri var. Onlarda Kasap, lokantacılar ve büyük marketlerde yaptıkları denetimlerde böyle bir bulguya rastlanmadığını bizzat bize ilettiler.”şeklinde konuştu.
Bunamış heralde
Sakarya Odası Başkanından Bolu ve Düzce’den özür dilemesini gerektiğini söyleyen Şişman, özür dilenmediği takdirde yasal yollara başvuracaklarını belirtti.
Şişman, “Sakarya odası başkanı herhalde bunamış heralde . Kendi sorunlarını Düzce ve Bolu’dan geliyormuş diyerek üzerlerinden atıyorlar. Düzce ve Bolumuzun bu konuda alnı aktır. Biz bir özür bekliyoruz. Bu özür yapılmazsa yasal çerçevede üzerimize düşeni yapacağız. Kamuoyunda bu tür olayların çıkması bizi de rencide ediyor.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR