Memur-Sen Düzce İl Teşkilatını sendika Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ziyaret etti. Gündoğdu, sendikada sendika üyeleriyle sohbet ettikten sonra yaptığı açıklamada önemli konulara değindi.

“Ülkenin acilen yeni anayasaya ihtiyacı var.”

Genel Başkan Gündoğdu, Türkiye'nin bir an evvel sivil bir anayasaya sahip olması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin sivil, medeni, uygar ve milleti kucaklayan bir anayasaya acilen ihtiyacı vardır. Bu anayasa ile özgürlükler ve insanın merkeze alınmasını istiyoruz. Bu bağlamda anayasanın, yasa ve anayasa olarak değil anlayan yasa olarak anılmasını bekliyoruz" dedi.

“Memurumuza para harcayın diyemeyiz”

Hükümet tarafından açıklanan ekonomik paketlerin kamu çalışanlarına yönelik net bir tarafının olmadığını savunan Gündoğdu, kamu çalışanlarına yönelik vergilerde yüzde 5'lik bir azalış beklediklerini belirtti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin başlattığı 'Kriz varsa çare de var' isimli kampanyayı Memur-Sen olarak desteklemediklerini sözlerine ekleyen Gündoğdu, "Biz krize rağmen zaten geliri kendini geçindirmeye yetmeyen memurumuza para harcayın diyemeyiz. TOBB'un bu girişimi çok anlamlı ve olumludur. Ancak biz para harcayın diyemeyiz. Bunun yerine memurun ekonomik anlamda rahatlamasını sağlayacak adımlar atılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonun eğitim konusuna da değinen Genel Başkan Gündoğdu, bu konunun eğitimcilerin himayesine bırakılması gerektiğini de sözlerine ekledi.