Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, kılık kıyafet yönetmeliğini ucube olarak tanımladı. Serbest Kıyafet için imza kampanyası düzenleyerek 12 milyon imza toplayan memur Sen üyeleri pazartesi gününden itibaren serbest kıyafetle işe gitmeye başladı ancak bazı kurum yöneticileri bu uygulamaya karşı çıktı. Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, ucube olarak nitelendirdiği yönetmelik kalkana kadar sivil itaatsizlik eylemine devam edeceklerini söyledi.
Kılıç, “Anayasa’ya ve evrensel hukuka aykırı olan darbe dönemi kılık ve kıyafet yönetmeliğini bir ay önce halkımıza şikayet etmiş ve bu yönetmeliğin kaldırılması için bir imza kampanyası başlatmıştık ve bu kampanya sonunda bir Türkiye rekoru kırılarak 12 milyon 300 bin imza toplanmıştı. 18 Mart pazartesi gününden itibaren de halkımızdan aldığımız destekle bu çağ dışı yönetmeliği yok sayacağımızı ilan ederek tüm Memur-Sen üyeleri iş yerlerine serbest kıyafetle gitmeye başladılar, bu ucube yönetmelik kaldırılıncaya kadar da sivil itaatsizlik eylemimiz devam edecek.” Dedi.
Kamuda hayat normalleşti
Kılıç, Türkiye’de imza rekoru kırdıklarını bu imzaların aklı ve vicdanı olana çok şey anlattığını söyledi.
Kılıç, “Anayasa’ya, yasaya, evrensel hukuka aykırı olan memurların bir kısmını ötekileştiren 1982 model darbe anayasasından ilham alınarak uygulamaya konulan bu yönetmeliğin acilen kaldırılması gerekmektedir. Çünkü biz eğitim hakkının, çalışma hakkının, siyaset hakkının toplum mühendisleri eli ile katledilmesini istemiyoruz. Bugün itibari ile birkaç kurum yöneticisi dışında herhangi bir dirençle karşılaşılmadı hayat kamuda da normalleşmeye başlamıştır. Şimdi buradan darbe ürünü bu yönetmelikten tarafa olan o kurum yöneticilerine de seslenmek istiyorum. Tüm Türkiye kamuda kıyafet özgürlüğü için düzenlenen imza kampanyasında bir Türkiye rekoru kırarak 12 milyon 300 bin imza toplamış, ilimizde ise 70 bin imza toplamıştır. Bu rakamlar aklı olana vicdanı olana bu ülkenin örfünü, kültürünü, geçmişini bilenlere çok şeyler anlatıyor.” Diye konuştu.
Birkaç kamu yöneticisinin yaptıkları eylemi sindiremediklerini söyleyen Kılıç, “uyumakta olduğunuz uykudan uyanın” dedi.
Kılıç, “Bu eylemi sindiremeyen kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, uyumakta olduğunuz uykudan uyanın, darbe ve dayatma dönemlerini bu millet bitirdi, başınızı kaldırın takvimlere bir bakın 3, bin yılı yaşamaya başladık. 12 milyon 300 bin imzaya rağmen hala üyelerimizi rahatsız eden idarecileri görmezden gelmeyeceğiz bu yaptıklarını sineye çekmeyeceğiz not edeceğiz. Bu yapılan çifte standartlı yaklaşımları artık bizde gerekli mercilere taşıyacağız, hukuk ve adalet önünde hesaplaşmaktan çekinmeyeceğimizden kimse şüphe duymasın. Üyelerimiz rahat olsunlar en fazla alacakları kınama cezasıdır, onunda hiçbir hükmü yoktur.” Dedi.

Haber: S. YANAR