AK Parti’nin seçimlerde tek başına iktidar olmasının ardından gözler, Türkiye’yi 4 yıl boyunca yönetecek olan Bakanlar Kurulu’na çevrildi. Türkiye şimdi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni kabinede yer vereceği isimlere kilitlendi. En son 22. Dönem Düzce Milletvekili olarak 58. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı yapan Yaşar Yakış’ın ardından kabinede bir bakanı bulunmayan Düzce’deki beklenti toplumun farklı kesimlerinde yüksek sesle ifade ediliyor. Düzce’nin bir bakanla temsil edilmesi gerektiği inancı taşıyanlardan olan (MÜSİAD) Düzce şubesi Başkanı İsmail Çakmak’ta konuya dair görüşlerini paylaştı.

BİZİM AÇIMIZDAN ŞIK OLUR
Milletin geleceği ve istikrar açısından herkesin takdir ettiği ve doğru bir karar verdiğini söyleyerek açıklamalarına başlayan Çakmak, Düzce’nin böyle bir tercihe ihtiyacı olduğunu kaydetti. “Düzce’miz son 5 dönemdir yüzde 70’in üzerindeki oy oranıyla Ak Parti’ye en büyük desteği veren illerden bir tanesidir. Bu açıdan bakacak olursak Düzce’nin birtakım kazanımları hak ettiğini görebiliriz. Kurulacak olan yeni kabinede Düzce milletvekillerimizden en az bir tanesi bile olsa bakan olabilmeleri bizim açımızdan çok şık olur. Düzce’nin böyle bir tercihe ihtiyacı vardır.”


Düzce il dengeleri ve coğrafi konumu açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Çakmak, Düzce’nin milletvekillerinin bakan olacak seviyede olduğunu aktardı. Başbakan Davutoğlu’ndan böyle bir karar vermesini sivil iradenin tercihi olarak beklediklerini dile getiren Çakmak, böyle bir ihtimalin Düzce’ye kazanımlar sağlayacağını belirtti.

ÇAĞRIDA BULUNDU
MÜSİAD olarak Düzce’ye bir bakanın kazandırılması için gerekenin takipçisi aynı zamanda destekçisi olacaklarını vurgulayan Çakmak, şunları söyledi. “İsteyince olacağı inancını taşıdığımız sürece böyle bir karar verileceğini umut ediyor ve Düzce’miz için bir bakan talep ediyoruz. Düzce sivil toplum platformuna çağrıda bulunuyorum. Önemli olan Düzce’nin elde edeceği kazanımlardır. Bu saatten sonra nasıl bir belediye başkanı parti rozetini çıkararak ili veya ilçesine hizmet için çalışıyorsa Düzce’nin yeni milletvekilleri de Düzce için çalışacaktır. Sivil örgütler ve derneklerle bir araya gelip bu talep için sesimizi yükseltip en güzel yerlere ulaşarak talebimiz ileteceğiz. Ticaret ve Sanayi Odası ile 40 adet sivil platformla buluşarak bunları dile getireceğiz. Düzce’ye bir bakan kazandırılması için katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Haber:Y.SEVER