Yapılan Düzce Yenikent arasındaki bağlantı yolunun büyük bir bölümü sona ererken yol üzerinde TOKİ evlerinin önünde bulunan kısımın çalışmaları da başladı. Bu çalışmalarında tamamlanmasıyla birlikte bağlantı yolunun konutlarla tam olarak bağlantısı sağlanacak ama son yapılan çalışmalar vatandaşların tepkisine yol açıyor. Yapılan çalışmalar nedeniyle yol kenarında evleri bulunan vatandaşlar, evlerinin önünün duvar setlerle kapanacağından şikayetçi olurken vatandaşlar olmayan altyapı sorunu bitmeden böyle bir çalışma yapılmasına da tepki gösteriyor.

Vatandaşlar, “Bizde bu devletin insanıyız. Yol yapılsın tabi biz yola karşı değiliz. Ama bu şekilde yapılması doğru değildir. Yol nedeniyle bizim dünya ile ilişkimiz kesilecek. Bize evlerin önüne duvar yapılacağını gerisine ise karışmayacaklarını söylüyorlar. Biz evimizden nasıl çıkacağız. Buraya ya yan yol ya da yol biraz daha alçaktan yapılsın ki bizde rahatça kullanalım.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlar yıllardır çektikleri kanalizasyon sonununu da dile getirerek “Buranın daha altyapı sorunu tamamlanmadı. Kanalizasyon pislikleri yollara kadar yayılıyor. Su sorunumuz bulunuyor. Önce bu sorunları bitirsinler ardından yol yapsınlar.” dedi.

Bazı vatandaşlarda Düzce Milletvekillerini şikayet ederek “Başbakanımız buraya gelerek bu yolun yapılması gerektiğini söylemişti. Ama özellikle sayın Milletvekillerimiz bu konuyla hiç ilgilenmiyor. Bu şekilde bizi mağdur durumda bırakamazlar. Biz bu sorunlar bitmeden bu yolun yapılmasını istemiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Yaşanılan sorun nedeniyle çalışmaların yapıldığı alanda bulunan evlerin balkonlarına siyah bayrak asarak tepki gösterilirken vatandaşlar sorunların çözülmesini istiyor.