Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda usulsüz harcamalar yapıldığı şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada TSO Başkanı Fahri Çakır ve yönetimi hakkında takipsizlik kararı verilmişti. TSO Başkanı Çakır, dün akşam konuk olduğu Öncü Ana Haber’e çıkan kararı değerlendirdi.


SONUCUN EVVELİ BELLİ İDİ


“Bugün çıkacak olan sonucun evveli belli idi” diyen Çakır, “ Ancak arkadaşlarım böyle bir tercihi oldu. Biz işin başında kayda değer olmadığı, berberce yaptığımız bu işlerin odanın 3 bin üyesine fayda getiren işler olduğu yol ve yöntemin yönetmeliklere uygun yasal çerçevede “bizden önceki uygulamalara” tıpa tıp uygun bir biçimde yönettiğimizi ifade ettik.” dedi.


UMARIM ÖFKELERİNİ İKİNCİ PLANA BIRAKIR


Bu süreç nedeniyle oda üyelerinin beklentilerini yerine getiremediklerini itiraf eden Çakır, “siyaset yapma arzusu” ile 7 kez meclis bütçesinin veto edildiğini dile getirdi.


TSO Başkanı Çakır, “ Bizim bir takım harcamalarımız usule uygun olmayan şekilde yaptıklarımız-ki usul hatası olabilir. Burada olmazsa olmazımız odayı aktif hale getirmekti. Nitekim ortaya çıkan sonuç hukuki sonuçtur. Bunun evvelinde müfettiş raporları da var. Onlarda olumlu sonuç vermişti. Umarım bundan sonra arkadaşlarım akıllarını ön tarafa alarak öfkelerini ikinci plana bırakır. Biz yeniden bir yönetmelik icat etmedik. Teamüllerin ve alışıla gelenlerin dışında hiçbir eylemde bulunmadık.” dedi.


‘SİYASET YAPMA ARZUSU’ İŞİ BU NOKTAYA GETİRDİ


Ticaret ve Sanayi Odasında alışık olmayan işler yaptıklarını ifade ederken, geçmişe yönelik bir takım sürtüşmelerin TSO ve yönetim üzerinden yürütmenin doğru olmadığını ifade etti.


Çakır, “ ‘istemezük’ felsefesi ve ‘siyaset yapma arzusu’ işi bu noktaya getirdi. Geçmişe yönelik bir takım sürtüşmeleri bugüne taşınarak TSO ve benim yönetimim üzerinden bir takım duruş sergileyen arkadaşlarımız var. Bundan sonra teftiş raporu sonucuna göre daha akli selim değerlendirme yapacaklarına inanıyorum. ben inandığım yolda devam edeceğim. Aynı yaptığımın daha fazlasını yapacağım. Çünkü yaptıkların yanlış değil. Bunların benim oda üyelerine faydası var.” diye konuştu.


MAAŞ ALANLARIN TENKİTİNE MARUZ KALMAK BENİ ÜZÜYOR


Çakır sözlerini şu şekilde tamamladı:


“ TSO Başkanlığı yapıyorum bizde maaş yok. ben maaş alan bir başkan değilim. Maaş alanların tenkitine maruz kalmak beni üzüyor.”

 

HABER: S. KAŞKIR