Son günlerde yaşanan ekonomik gelişmeler nedeniyle siyaset ve iş dünyasından açıklamalar gelmeye devam ediyor. AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin da ekonomik saldırıyı amaçlayan dövizde yaşanan hareketlilik hakkında birer açıklamada bulundu.

 “Atılan büyük adımlar Amerika Birleşik Devletleri’ni rahatsız etmektedir”
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, yazılı açıklamasında, 17 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde AK Parti hükümetlerinin her alanda olduğu gibi ekonomik alanda da büyük adımlar attığını belirterek, şöyle devam etti:

“Ülkemizin hem siyasi anlamda hem de ekonomik anlamda etkin politikalar yürütmesi dünya konjektöründe özellikle Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok sömürgeci ülkeyi rahatsız etmektedir. Bir yere bağımlı kalmadan alternatifli dış politika anlayışı ve bu yönde atılan büyük adımlar Amerika Birleşik Devletleri’ni rahatsız etmektedir. Bugün Amerika Birleşik Devletleri eski Türkiye’deki mandacı anlayışını Türkiye’de uygulayamaması neticesinde şirazesinden çıkmış bir şekilde ülkemize saldırmaya devam etmektedir. Bunu Gezi Olayları’nda, 17/25 Aralık Operasyonları’nda, darbe girişimindeki tutumu ile zaten ortaya koymuştur. Bu operasyonların tamamında devletimiz ve milletimiz her anlamda birlik beraberlik içinde olarak dimdik ayakta kalmayı başarmıştır."

“Bu ülkeye hainlik eden değil rahip papa da olsa hukuk önünde hesap verecektir”
“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devletinin ve milletinin menfaatleri doğrultusunda hareket edecek basirete de güce de sahiptir.” ifadesini kullanan Keskin, şunları kaydetti:

“Amerika Birleşik Devletleri 16 yıl boyunca AK Parti hükümetlerinin bu duruşunu birçok kez görmüştür. Türkiye Cumhuriyeti devleti bağımsız bir devlettir hiçbir devletin baskısı altında kalarak hareket etmez etmeyecektir. Bu yaşananlar bir ekonomik kriz değil, uluslar arası hukuku hiçe sayarak yapılan bir zorbalıktır. Dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti, milletinin menfaatlerini sömürgeci zorba devletlere peşkeş çektirmeyecektir. Bu ülkeye hainlik eden değil rahip papa da olsa hukuk önünde hesap verecektir.”

“Düzce olarak ülkemizin milli hedeflerine en yüksek katkı sağlamayı borç biliriz”
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ise açıklamasında; “Son günlerde yaşanan ekonomik saldırılar ve yıpratma politikaları devlet ciddiyetine aykırı olmakla birlikte Dünya Ticaret Kurallarıyla da bağdaşmamaktadır. Yaşanan ekonomik saldırıların temelinde yatan konuların siyasi sebepler olması ise bu durumu daha da vahim hale getirmektedir. Her zor durumda olduğu gibi millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu saldırıların da üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Hükümetimizin açıklamış olduğu yeni ekonomik programa güveniyor, bu programın başarılı olabilmesi için sınai ve ticari olarak bize düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getirmeyi taahhüt ediyoruz. Düzce olarak ülkemizin milli hedeflerine en yüksek katkı sağlamayı borç biliriz. Üreten, büyüyen, global ekonomide söz sahibi olan Türkiye için elimizi taşın altına koyup daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, daha fazla inanacağız.” ifadelerine yer verdi.

HABER: C. ÜSTÜNER