Köyde yaşanan garip olaylardan dolayı “Esrarengiz Köy” olarak adlandırılan Çilimli’ye bağlı Kiraztarla Köyü’nde vatandaşlar bu kez dertlerini Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’le paylaştı. Köy sakinlerinin talebi üzerine Kiraztarla Köyü’ne giden Keşir başta olmak üzere Ak Parti’nin bazı İl yönetim kurulu üyeleri ile Çilimli İl Genel Meclis üyesi Öner Şen, Çilimli ilçe Başkanı Osman İlhan’dan oluşan heyet, köyün kuran kursunda vatandaşların dertlerini dinleyip notlar aldı.

Rahat uyku uyuyamıyoruz!

Köy halkından Hamza Yılmaz, köyde yaşanan olayları Milletvekili Keşir’e anlatarak tedirginliklerini paylaştı. Yılmaz, “ 2,5 aydır köyümüzde esrarengiz olaylar oluyor. İlaçlamayla başladı, yangınlar ve ağaç kesimleri ile devam etti. Evimizde rahat uyku uyuyamaz olduk. Şimdi deliller toplandı, dosyalar savcılıkta. Ancak biz tedirginiz. Devlet yetkililerinin bu olaya eğilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Önce yargı!

Milletvekili Ayşe Keşir, ise şunları söyledi: “Olayı İl genel Meclis üyelerimiz ve basından duydum. Şuan yargıya intikal etmiş. Siyasi aşamadan önce yargıda çözülmeli. Yargı süreci de başlamış durumda. Yargıda olduğundan siyaseten devreye girecek bir durum yok. Artık hukuk işleyecek.”

Keşir, Köy halkının maddi kayıplarının farkında olduğunun da altını çizdi.  Keşir, bu konu dışında köylülerin diğer sorunlarını da dinledi.

Olay

Çilimli’ye bağlı Kiraztarla köyünde yaklaşık 35 dönüm fındık bahçesi ile 240 kavak ağacı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce testereyle kesilmesinin ardından köylüler endişeye düşmüş, olayı gerçekleştireni bulana da 25 bin lira ödül koymuştu… Konunun haberlerimizle kamuoyuna yansıması üzerine köyü ziyaret eden Çilimli Kaymakam Vekili Emin Şimşek, köy odasında köylülerle bir toplantı düzenlemişti.

Haber;S.KAŞKIR