8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Ulviye Dikmen bir mesaj yayınladı. Dikmen bu önemli günde, kadına yönelik şiddete, tecavüze, tacize, töre ve namus cinayetine karşı sessiz kalmayacaklarını bildirdi.

Yaptığı açıklama da, toplumun erkeklere sunduğu olanakları kadınlardan esirgediğine, kadınların baskı ve eşitsizliğe mahkum edildiklerine değinen Dikmen, kadınların gerçek anlamda özgür ve eşit olabilecekleri bir toplumsal düzen için, kadınlar adına değil, kadınlarla birlikte mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Dikmen, “ Siyasetin çevresi değişmeli, yerel yönetimlerde ve mecliste kadınların siyasal temsili için sabit kota uygulanmalıdır. Kadınların ev içi tutsaklığa mahkum edildiği bir kent yerine, kadınların var olabildiği, kendilerini özgürce ifade edebildiği bir kentin şekillenmesi mümkündür” dedi. Dikmen açıklamasını “ Başka bir Dünya, başka bir Türkiye, başka bir Düzce mümkündür.” sözleriyle bitirdi.

Diğer taraftan Kadın Dayanışma Derneği tarafından yapılan çalışmalar ile kurulma aşamasına gelen “ Kadın Dayanışma Pazarı” yarın açılıyor. Dünya Kadınlar Günü'nde cumartesi ve pazar olmak üzere iki gün açılması planlanan pazara bütün Düzceli kadınlar bekleniyor. “ Kadın Dayanışma Pazarı” yarın saat 12:00'da İnönü Parkı yanı, Valilik Kültür Merkezi karşısında, Düzceli kadınların hizmetine açılacak.