Üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı çıktıkları için yurttan atılan öğrenciler ile tepki amaçlı yurdu boşaltan öğrenciler bugün bir kez daha basının karşısındaydı.


Yurtta yapılan baskıları anlatan bir grup öğrenci Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ve yurdu bastığı iddia edilen İl Genel Meclisi adayı Cahit Aydın’la birlikte çay bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Yurttan atılan öğrenci İ.S bir kez daha yaşadıklarını anlattı kameralara… Öğrenciler, tüm baskıların Dershanelerin kapatılma süreci ile başladığını ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile şiddetlendiğini öne sürdü.


Açılan sahte twitte hesapların ve izletilen video içerikleri hakkında bilgiler verdi. İzletilen Videoların Feytullah Gülen’in bedduası başladığını ve Başbakan’ın mitinglerindeki sözlerinin montajlanarak “Hoca” haklı yanılgısı yarattıklarını iddia ettiler.


Öğrencilerden biri “Ailelerimiz eğitim için gönderdi. Biz eğitim kurumunda siyasetin içine düştük.” Dedi.
Yurdu bastığı İddia edilen Ak parti İl Genel Meclisi Adayı Cahit Aydın ise iddiaları reddederek “ne baskı ne itişime var. Biz sokağa atılmış çocuklara sahip çıktık.” dedi.


AK Parti il başkanı ve belediye meclis üyeleri hakkında, iş yeri ve konut dokunulmazlığını ihlalden yurt yetkililerinin suç duyurusunda bulunulmasını değerlendirdi.


Kaşıkoğlu, “o biz her türlü suç duyurusuna hazırız. Onlarınki göstermelik birey çıkmayacağını kendileri de biliyor.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır