Yerel Seçimlere her geçen gün biraz daha yaklaşırken en hareketli günler Düzce’nin nüfus açısından merkezden sonra en büyük ilçesi olan Akçakoca’da yaşanıyor. Farklı seçmen yapısı nedeniyle Düzce’de yerel seçimlerde en büyük çekişmenin yaşanacağı belirtilen Akçakoca’da Çiloğlu’nun koltuğu için mücadele şimdiden başladı.

 

Ak Parti Kulislerinde aday olmayacağını açıklayan Çiloğlu’nun son bir kez ikna edilmeye çalışılacağı, olmazsa alternatif aday olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı işleri  Daire Başkanlığını yürüten Sefer Akkaya’ya teklif götürüleceği, Akçakocalı bürokratın kabul etmemesi durumunda ise bayan bir aday arayışına girileceği ifade ediliyor.  İş bu aşamaya gelirse Akçakoca’da uygun bir bayan bulunamamasının sorun olmayacağı, gerekirse Düzce dışından adayların bile düşünülebileceği konuşuluyor.

 

 Öte Yandan Ana Muhalefet Partisi CHP de Akçakoca’ya özel bir önem veriyor. Partinin seçim startının verilmesi için Düzce’de CHP’nin en fazla oy aldığı bölgelerden biri olan Akçakoca seçildi. Dün akşam yapılan bir toplantı ile Akçakoca ilçesi seçim startını verdi.  CHP Akçakoca İlçe Başkanı Selçuk Yanmaz, bir basın açıklaması ile seçim çalışmalarına başladıklarını dile getirirken, yaz girerken yapılan altyapı çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu’na sert eleştirilerde bulundu.

 

Yanmaz, kamuoyunda oluşan, Fikret Albayrak’ın Akçakoca Belediye Başkanlığı adaylığının neredeyse kesin olduğu ile ilgili  birtakım söylentilerin aksine henüz teşkilat olarak bir aday üstünde uzlaşmadıklarını, aday adaylığı sürecini yeni başlattıklarını dile getirdi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi, henüz adaylarını belirlemek için erken olduğu gerekçesiyle kendini geride tuttuğu için   herhangi bir aday belirleme çalışması ile ilgili bilgiye ulaşılmazken, daha önce adaylığını açıklayan Erol Solak’ın adaylığına MHP Akçakoca İlçe Teşkilatı’nın sıcak bakmadığı söyleniyor. Solak’ın merkez sağdaki partilerden birinde adaylık için yar arayabileceği de kulislerde değerlendirilirken, seçime bağımsız aday olma olasılığı da göz ardı edilmiyor.