Yaklaşan yerel seçimler öncesinde tüm dikkatler Düzce Merkez Belediyesi’ne çevrilmişken, ilçe kulislerinde de fırtınalar yaşanıyor. İlçelerin bazılarında adayların isimleri neredeyse kesinleşirken, bazı belediyelerin başkan adayları arasında kamu görevlilerinin de bulunabileceği konuşuluyor.

 

Partiler çalışma hayatını tamamlayarak emekli olmuş adayların yanı sıra halen görevde olan kamu görevlileri ile ilgilendiklerini saklamasa da, görevlerinin devam ediyor olması nedeniyle adayların isimlerini kamuoyuna açıklamaktan kaçınıyor. Bu durum kulislerde eski siyasetçilerin yanı sıra, kamu idaresinin de siyasetin aday üretme alanlarından olduğu hatırlatmalarına neden oluyor.

 

Kulislerde,  Düzce genelinde, Konuralp’te seçim yapılmaması durumunda Dokuz belediyenin başkanını belirleyecek olan seçimlerde, bir yandan da belediye meclisi ve İl Genel Meclisi için merkez ve ilçelerin eşrafının nabız yoklamaya başladığı da konuşulmaya başladı.  

 

Bilindiği gibi Düzce’de, önümüzdeki dönemde Düzce Belediyesi sınırları içine katılması nedeniyle  belediye başkanlığı seçimleri büyük olasılıkla yapılmayacak olan  Konuralp dışında, bir belde, yedi ilçe ve merkez olmak üzere dokuz belediye başkanının tamamı iktidar partisine mensup. İl Genel Meclisi üyelerinin tamamı Ak Partili iken Belediye Meclisi’nde iktidar partisine mensup olmayan bir üye var.