Yıllardır gündemde olan ve Azmimilli Mahallesi Cumartesi Pazarı'nın kurulduğu alanda yapımı planlanan otoban çıkışının 2012 yılında Düzce'ye kazandırılması bekleniyor. Özellikle OSB ile de bağlantıyı sağlayacak olması nedeniyle sanayiciler, çalışmaların hızlandırılması noktasındaki taleplerini her platformda dile getiriyor. Sanayicilerin Düzce merkezde otoban çıkışı olmaması nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları sık sık kendilerine ilettiklerini belirten Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, bugüne kadar kendisinden bu konuda bilgi istenmediğini söyledi.
 

“İstimlak bedeli ödenmeden yapmaya hazırım”

“Söz konusu proje, yıllardır bizim imarımızda da yer alan bir proje” diyen Kılıç, “Bu yol, Düzce Belediyesi, Beyköy Belediyesi ve karayollarının ortak çalışması ile yapılacak bir yol. Bugüne karar yapılmamış. Ben eski milletvekillerimizden Yaşar Yakış’a da Beyköy Belediyesi olarak otoban çıkışı ile ilgili ne yapılması geriyorsa 'ben yapmaya hazırım' demiştim. Bununla ilgili de bölgemde yapılacak olan çıkışın hiçbir kamu istimlak bedeli ödenmeden yapılabileceğini ifade etmiştim. Yine aynı sözümdeyim. Yeni milletvekillerimizle de bunu tartışabilirim. Ama bugüne kadar bize gelip de belediye başkanı olarak da bu konuda ne yapıyorsunuz diye bilgi istenmedi. Beyköy Belediyesi olarak bize düşen görevi yapmaya hazırım. Bununla ilgili arazi sorunu da yok. İmardaki çıkışımız belli. Kendi bölgemde hiç istimlak bedeli ödenmeden yapmaya hazırım.“ dedi.

 “Bağlantının olmaması yatırımcıyı korkutuyor”

Sözü sanayilerin otoban bağlantısı olmaması nedeniyle yaşadığı sıkıntılara getiren Kılıç, Organize sanayi bölgesinde bağlantının olmamasının yatırımcıyı korkuttuğunu vurguladı.

Kılıç, “1.ve 2. sanayi bölgesi bizim sınırlarımız içerisinde. Biz gittiğimizde her zaman otoban ne olacak sorusu ile karşılaşıyoruz. Her zaman her yerde konuşuluyor ama konuştuklarımız hep kendi içimizde kalıyor.Yeni yatırımcılar için sorun oluyor. Organize sanayi bölgesinde bağlantının olmaması yatırımcıyı korkutuyor. Düzce’nin 15 kilometre sağında ve solunda iki tane çıkış var ama yatırımcının gelmesinde sorun yaratabiliyor. Sanayicinin ciddi sorunları var. Bu soruna çözüm üretme de olmazsa olmaz otobanın hızlı bir şekilde yapılması. Daha önce valimiz, milletvekillerimiz bakanımızla görüşmüştü ama bu görüşme yapılırken bizden fikir almadılar. Bu o kadar önemli değil ama bizim fikrimiz bu konuda gayet açık. Bizden gelen tüm desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

Neden gecikti?

Projenin neden bu kadar geciktiği konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıç, otoban çıkışı için siyasi baskı gerektiğini söyledi.Kılıç, “Karayolları otoban özelleştirme yasasındaydı. Özelleştirme yasasından dolayı CHP itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı. Beyköy giriş-çıkışı özelleşme yasasında vardı ama özelleşemediğinden dolayı karayolları tarafından yapılamadı ve hala beklemede. Özelleşme yasasının beklemeden karayolları yapabilir mi derseniz, siyasi baskı yapıldığında olabilir. Üç milletvekilimiz bu konuda çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.