Düzenlediği basın toplantısında Akçakoca’nın sorunlarını açıklayan Belediye Başkanı Fikret Albayrak, sorunların İşletme Fakiültesi, Balıkçı barınağı, hastane ve şehir stadı olduğunu be bunların yapılmasındaki konuların kendileri aştığını ifade ederek siyasilerin artık bu işe bir el atmasını istedi.

Bu dört sorunun belediyenin boyunu aşan konular olduğunu belirten Albayrak, ''Bizim boyumuzu çok çok aşıyor. Gücümüz bunlara yetmez. Bunların çözümünde siyasetin ağırlığı gerekiyor. Akçakocalı doktorlarına sahip çıkmalı. Neden doktorlarımız burada kalmak istemiyorlar. Bu konu bir sorgulanmalı. Bunun acısını yine Akçakocalı çekecek. İşletme Fakültesi için bugüne kadar belediye olarak 400 bin lira harcadık. Yaptırma derneğinin de bir o kadar nakit harcaması var. Ancak yine de istediğimiz yolu katedemedik. Bürokratik sıkıntıları aşamıyoruz. Balıkçı barınağı düzenlemesi esnafın sorunlarının çözümü için Yaşar Yakış, valimiz, kaymakamımızla birkaç kez görüşmelerde bulunduk. Onda da bir ilerleme sağlayamadık. Şehir stadı için yapabileceğimiz bir şey yok'' şeklinde konuştu.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde şehrin bir şantiye görünümünü almasından ve yolların sık sık kapanmasından sürekli şikayetler alındığını vurgulayarak ''Vatandaşımız kendi penceresinden bakınca haklı. Bu durumdan kim şikayetçi olmaz. Ben de sıkıntısını çekiyorum. Ancak doğalgazın döşenmesiyle bu sıkıntılar bitecektir. Yolların onarımına başladık ve bir iki gün içinde her yerde onarım bitmiş olacak ve trafik normal seyrine dönecektir'' dedi.

Haber: R. BAL