Dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamalarla ilgili konuşan Ak Parti Sosyal İşler Başkanı Gönül Asuk, Başbakanla birlikte ince bir yola çıktıklarını bunların olacağının önceden bilindiğini ifade etti.
Asuk, “Bu saldırı siyasi bir partiye yapılan bir saldırının ötesinde İktidar partisi olmanın verdiği bir sorumlulukla demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyorum. Bu parti milletimizin çoğunluğuyla iktidara gelmiştir, sonuçta oraya saldırı yapıldıysa millete de yapılmıştır. Biz uzun ince bir yola çıktık Başbakanımızla beraber, bu yol içinde bu tarz şeylerle karşılaşıldığı önceden öngörülmüştü. Bir sürpriz değildi, umarım devamı ve fazlasıyla geri dönüşümü olmaz burada biter.” Dedi.
21 Mart Down Sendromu Günüyle ilgili de konuşan Asuk, “Unutmayalım ki Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır.” Dedi.
Asuk, “Down Sendromlu çocuk sahibi ailelerin en çok ihtiyaç duyduğu şey güncel gerçekçi bilgi ile pozitif ve duyarlı bir yaklaşımdır. Ailelerin doktorlarından sadece tıbbi konularda değil sosyal ve gelişim alanlarında da yardım istemeleri gerekmektedir. Buradan yola çıkarak daha düne kadar evlerin köşelerinde saklanan hatta zincirlere vurulan bu çocuklarımız Ak Parti İktidarı sayesinde sunulan imkanlarla topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Okuyamaz gözüyle bakılan Down sendromlu bireyler artık okula gidiyor, sosyal yaşama katılıyor çoğu yarı bağımsız yaşamlar kurabiliyor. Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor. Down Sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalması önlenmeli ve sadece bugün değil her gün Down Sendromlu bireylere yalnız olmadıkları hissettirilmeli. Unutmayalım ki Down Sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Down Sendromu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi yoktur. Tek yol eğitimdir, sevgidir.” Diye konuştu.

Haber: S. YANAR