Artık dayanılmaz noktaya geldi
Çatı Örgütü TÜRMOB ve ülkemiz genelinde 83 il ve ilçede örgütlü, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir Odaları olarak mesleğin artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini belirten Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, “ Bizler; akademik bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu vergi-finans ilişkilerinde, sistemin başrolünde olduk. Yıllarca vergilerin toplanmasında İdare’nin en güçlü “görülmez eli” olduk. Ekonomik krizlerde “çözüm ortağı” görüldük. Dün azınlığın çoğunluğu yönettiği” antidemokratik hükümlerin kaldırılmasını istedik. Duyulmadı! Özellikle de binlerce meslektaşımızın kariyerlerini ve geleceklerini ilgilendiren ‘yeni sınav hakkı’ çağrısında bulunduk. Göz ardı edildi! Bugün; Denetim yapacak kurum ve müşavirlerden fahiş tutarlı ruhsat harçları talep ediliyor. Mesleğin her aşamasında getirilen yüksek harçlar meslek mensubunu adeta cezalandıracak, denetimin ise tekellere bırakılmasına sebep olacaktır.” Diyerek, Ülkemizde yüzbinlerce KOBİ’ye bağımsız denetim hizmeti vermeye hazır olan meslektaşlarının  önünün kesilmemesi gerektiğini kaydetti.
Angaryalar bitsin derken, cezalandırıldık!
Meslek mensuplarının angaryaya karşı olduğunu belirten Taş, cezalarla karşı karşıya bırakıldıklarını söyleyerek, bazı bilgi amaçlı formlar için bile usulsüzlük cezası uygulandığını söyledi. Oda olarak meslektaşlarına destek istediklerini ancak sonuç alamadıklarını bildiren Taş, “ bugün, mesleğimize sahip çıkma günüdür!” diyerek 3568 Sayılı Meslek Yasası’nın kabul edilişinin 23’üncü yıldönümü olan 13 Haziran’da siyasilerden “Vicdan Muhasebesi” talebinde bulunduklarını söyledi. Taş, “ Gelin; Artık ülkenin ekonomisine, özellikle mali sistemine çok önemli katkıları olan meslek örgütümüzü zedeleyen girişimlere son verin. Gelin; Meslektaşın bir ailesi ve sosyal bir yaşamının olduğunu unutmayın. Gelin; Meslek mensuplarımızın aşağıdaki haklı taleplerini yasal düzenlemelerle hayata geçirin ki, ülkemiz kazansın!” dedi.
Taleplerini  Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na ilettiklerini söyleyen Taş, bu sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

 

Haber; H. İŞCAN