19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı. Mesajlarda; 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü üzerinde durularak, tarihin her döneminde olduğu gibi 15 Temmuz akşamı da Türk milletinin vatanı için canı pahasına mücadele ettiğinin altı çizildi.

Kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık destanı olarak yerini almıştır”

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: “Tarihin her döneminde milletimizin fedakar evlatları kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan, göğsünü siper ederek gazilik ve şahadet mertebesine ulaşmayı bilmiştir. Şehit ve gazilerimizin vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği için verdiği bu kutsal mücadele, tarih sayfalarında kahramanlık ve vatanseverlik destanı olarak yerini almıştır. Bu gün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmelerle, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir gündür. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunarak, aileleri ile birlikte huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz akşamı İstiklal mücadelemizin bir örneğidir”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 19 Eylül Gaziler Günü mesajında, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü üyelerince kalkışılan ancak devletin ve milletin omuz omuza vererek püskürttüğü darbe girişimine değinerek, “İstiklal mücadelemizin sonunda yaşadığımız coğrafyanın vatan haline dönüşmesinde ulvi önemi olan şehit ve gazilerimiz, 15 Temmuz 2016 yılında da hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen girişimde de mukaddes topraklarımızın korunmasına vesile olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, bayrağımızın yere düşmemesi ve milli irade ile birlikte demokrasinin devam etmesi için 15 Temmuz akşamı İstiklal mücadelemizin bir örneğini milletimiz göstermiştir. 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü'nde bu mukaddes toprakları için kanlarını ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Birlik ve beraberliğimiz vereceğimiz en güzel hediyedir”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü ise mesajında şunları kaydetti: “Ülkemizi parçalamak için iç ve dış mihrakların her türlü alçakça girişimine karşı milletimizin göstermiş olduğu birlik ve beraberlik duygusu, bu kutsal vatanı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimize vereceğimiz en güzel hediye olacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bayrağımızın ilelebet dalgalanması için canı pahasına ülkemizi korumayı ilke edinen gazilerimizin anıldığı bu anlamlı günde; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilik onurunu bugün gururla taşıyan tüm gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”