Düzce 2012 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktı. 1 yıl boyunca neler yaşandı, iyi kötü ne gelişmeler oldu. Neler gündemi meşgul etti, en çok neler konuşuldu. İşte 2012’de yaşananlar:
 
OCAK

 6OCAK 2012 -  Yılın ilk ayında Abdullah Gül Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Düzce'ye geldi. Gül, ilk olarak Vali Vasip Şahin'i ziyaret etti. Ziyaretlerinde yıllar önce Düzce’ye geldiğini hatırlatarak o günden bugüne Düzce’nin çok büyük gelişme yaşadığını söyleyen Gül, “ Düzce örnek olmaya aday bir il” dedi.

9 OCAK 2012- Düzce’nin yıllardır en büyük sorunu haline gelen kaldırım işgallerine son veridi. ‘Kaldırımda yürümek istiyorum’ sloganı ile başlatılan uygulamanın ilk gününde olumlu sonuçlar alındı.

24 OCAK 2012- Gümüşova Belediyesi yolsuzluk iddiaları ile çalkalandı. İddialar üzerine Başkan Ahmet Bostancıoğlu basın karşısına çıkarak bugüne kadar dürüstlük ilkesinden asla şaşmadığını , şahsına ve belediyeye yönelik delile dayanmayan suçlamaları asla kabul etmediğini söyleyerek, “ Acı yemedim ki midem ekşisin” dedi. Bostancıoğlu görülen davaların çoğundan beraat etti.

ŞUBAT

22 ŞUBAT 2012- Merkeze Bağlı Uğur Köyü’nde devam eden HES Çalışmaları sırasında meydana gelen heyelan köy halkını tedirgin etti. Dere yatağında bulunan bir restoran ile Köyün kooperatifine ait ağaç kesim atölyesinin bir bölümü toprak altında kaldı. Bir ev yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltılırken vatandaşlar daha büyük tehlikenin kapıda olduğunu belirterek yetkililerin önlem alması istedi.
MART
18 MART 2012- Milliyetçi Hareket Partisinin Düzce 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. İl Başkanlığı için iki ismin aday olduğu seçimde, mevcut başkan Abdullah Danışmaz ve eski Başkanlardan Kenan Ilgaz için oy kullanan delegeler tercihlerini Abdullah Danışmaz'dan yana kullandı. Sayım sonunda Kenan Ilgaz'ın abisinin itirazını seçim kurulu genel kurul üyesi olmadığı gerekçesi ile kabul etmeyince, bir genel kurul üyesinin itirazıyla Ilgaz'ın oyları bir kez daha sayıldı. Sonuçta oyların 255'ini Danışmaz aldı.
NİSAN
1 NİSAN 2012- Gençlik Merkezi inşaatı için Kiremit Ocağı’nın belirlenmesiyle birlikte bölgedeki prefabriklerin de kaldırılması kararı alındı. Prefabriklerde oturan vatandaşlara 30 Nisan’a kadar evlerini boşaltmaları için tebligat yapıldı.
5 NİSAN 2012- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni teşvik paketinin detaylarını açıkladı. 6 bölgeye ayrılan pakete göre Düzce 4. Bölgede yer aldı.  

7 NİSAN 2012- 1994 yılında Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü sırada lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda olayın intihar değil “cinayet” olduğu belirtildi.

16 NİSAN 2012- D-100 Karayolu Kaynaşlı-Gümüşova arasındaki imar planı ile ilgili olarak olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi, değişikliklerin işlendiği planı oy çokluğu ile onayladı. D-100 karayolunun her iki yanının imara açılmasıyla 54 hektarlık alan daha sanayiye açılmış oldu.

17 NİSAN 2012- Mayıs ayı başında yapılması planlanan AK Parti İl kongresi için bildik adayların dışında sürpriz bir isim çıktı. Ankara’da yapılan görüşmelerin ardından, kongrede tek listeyi Metin Kaşıkoğlu’nun oluşturmasına karar verildi. Başbakan tercihini Kaşıkoğlu’ndan yana kullandı.

19 NİSAN 2012- Aksu Deresi’ne uçan otomobilde bulunan ancak derenin azgın sularına kapılarak kaybolan AlPer Şekar için Gölyaka ayağa kaldı. Emniyet ve Jandarma dahil tüm arama kurtarma ekipleri Şekar’ı bulmak için dereyi didik didik aradı. Şekar’ın cesedine ise 13 gün sonra ulaşıldı.
21 NİSAN 2012- Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken lojmanında intihar ettiği öne sürülen Kazım Çillioğlu’nun oğlu Gökhan Çillioğlu’nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesi iddiasına ilişkin farklı illerdeki 8 asker ile birlikte Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı gözaltına alındı. Yazıcı Malatya Adliyesi’ndeki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Mahkeme’ye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme tarafından Yazıcı ile birlikte 8 asker tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Yazıcı 8 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.)

MAYIS

24 Mayıs 2012- Düzce'de 4 Ekim 2004 yılında kazada ölen Yasemin Kahya adlı genç kızın ölümündeki sır perdesi aralandı. 2011 yılında "Öldürülerek olaya trafik kazası görünümü verildiği" yönündeki ihbar üzerine, savcılığın talimatıyla genç kızın mezarının açılmasının ardından yapılan araştırma sonucu, olayla ilgisi olduğu anlaşılan 6 kişi göz altına alındı. 8 yıl sonra gelen adaletle göz altına alınan şüphelilerden 4’ü tutuklandı.
27 MAYIS 2012- 3 adayın yarıştığı CHP İl Kongresinde Basri Karslıoğlu güven tazeledi.Çarşaf liste mi blok liste mi olması konusunda kararsızlık yaşanan ve delegelerin kararı ile blok liste olarak gidilen kongrede, seçim öncesinde Ahmet Ölmez adaylıktan çekildi.Yeniden il başkanı seçilen Basri Karslıoğlu 76 oy alırken, Zuhal Gürer ise 43 oyda kaldı.
HAZİRAN

13 HAZİRAN- Adalet Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki bazı adliye binalarının kapatılması yönünde karar aldığı ve bu adliyeler arasında Gölyaka ve Yığılca adliyelerinin de bulunduğu duyumları halkı tedirgin etti. Özellikle merkeze uzak olması nedeniyle Yığılca'da halkı ayaklandıran kararın doğru olup olmadığını araştırmak için hem milletvekilleri hem Başkan Bünyamin Şahin harekete geçti. Yapılan görüşmeler sonrasında Yığılca Adliyesinin kapatılmamasına karar verilirken, HSYK tarafından alınan karar gereği kapatılma kararı verilen Gölyaka Adliyesi’nin ise temmuz ayında ilçedeki tüm faaliyetlerini sonlandırdı ve Düzce Adalet Sarayı'na taşındı.

15 HAZİRAN 2012- Düzce Belediyesi tarafından Kültür Mahallesinde yapılan 300 araç kapasiteli Hacı Bayramzade Katlı Otoparkı ve AVM düzenlenen törenle açıldı. Enerji ve Tabi kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan’ın da katıldığı AVM açılışına 17 yıl önce dükkan alan ancak hala dükkanına kavuşamayan AVM mağdurları damga vurdu.

20 HAZİRAN 2012- Prefabriktelerde bir dönem sona erdi. Kiremitocağına yapılması planlanan gençlik merkezi için bölgedeki prefabriklerde yaşayanlara tanınan sürenin sonra ermesiyle boşaltılarak yıkılması için düğmeye basıldı. Ancak prefabriklerin yıkımında gözyaşı ve tepki vardı. Bayılanlar oldu ve son umut Vali'nin kapısı çalındı...

20 HAZİRAN 2012- Düzce'de Belediye tarafından yaptırılan Hacıbayramzade Katlı Otopark'ın hizmete girmesinin ardından İstanbul Caddesinde park yasağı da başladı. Park yasağı ile birlikte İstanbul caddesi üzerindeki o karmaşık görüntü de son buldu.

26 HAZİRAN 2012- Gümüşova Yeşilyayla köyünde bir gölette 3 kızın boğulmuş olarak bulunması Gümüşova’yı yasa boğdu. Kuzen oldukları öğrenilen 3 genç kızın cansız bedenleri, göletin çevresinde mantar toplayan vatandaşların köpeği tarafından bulunurken, yan yana gömülen 3 kuzen arkalarında gözü yaşlı onlarca insan bıraktı.

TEMMUZ

19 TEMMUZ 2012- Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç düzenlediği basın toplantısıyla MHP’den istifa ettiğini açıkladı. Kılıç’ın basın toplantısı düzenlediği sırada MHP İl Yönetimi de toplanarak Kılıç’ın partiden ihraç edilmesine karar verdi.
AĞUSTOS
2 AĞUSTOS 2012- Valiler kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. 11 ilin valisi merkeze alındı, 29 ilin valisi değişti. Düzce Valisi Vasip Şahin Malatya’ya atanırken Düzce valiliğine ise İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Adnan Yılmaz getirildi.
6 AĞUSTOS 2012- Milli Savunma Bakanı ismet Yılmaz Düzce’ye kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Düzce’ye atanan yeni vali Adnan Yılmaz’ın kardeşi olan bakan Yılmaz, Zonguldak’tan şehit cenazesinden dönerken Düzce’ye uğrayarak ağabeyinin yeni görev yerini ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecileri sorularını yanıtlayan yılmaz’ın “Terörle mücadele çok iyi gidiyor' sözleri eleştiri konusu oldu.

7 AĞUSTOS 2012- İGM temmuz ayı toplantısında Düzce’nin logosunu belirledi. Yükselen Yıldız sloganıyla çizilen logo meclis üyelerince beğenilerek Düzce’nin logosu olmasına karar verildi.

17 AĞUSTOS 2012- 2 Yıldan bu yana Düzce’de görev yapan Vali Vasip Şahin düzenlenen törenle uğurlanırken Düzce’nin 7. Valisi Adnan Yılmaz göreve başladı. Yılmaz’ı Valilik binası önünde uzun bir kuyruktan oluşan protokol üyeleri karşıladı. Vali Yılmaz makam koltuğunda yaptığı ilk açıklamada, “ Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı devraldık. Düzceli olmaya talip olduk.” Dedi.
17 AĞUSTOS 2012- Dal-çık nihayet tamamlandı. D-100 karayolu Düzce bölümünde trafik ve ulaşım açısından en önemli proje olarak nitelendirilen Dal-Çık hem doğu kısmıyla hem de batı kısmıyla açıldı. Böylelikle İstanbul’dan Ankara’ya ve Ankara’dan İstanbul’a geçişler kesintisiz hale geldi.
EYLÜL
7 EYLÜL 2012- İlçelerde sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılmasını sağlamak amacıyla yapımı planlanan Entegre hastanelerinde ilk temel Kaynaşlı’ya atıldı. Kaynaşlı’ın ardından yıl içerisinde Yığılca, Gümüşova-Cumayeri,Gölyaka hastanelerinin yanı sıra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin de temeli atıldı. Temel atma törenlerinde yapılan konuşmalarda ise müteahhidlerin inşaatı zamanında bitireceği vurgulandı.

9 EYLÜL 2012- Temmuz ayında MHP’den istifa eden Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç AK Parti saflarına katıldı. Başbakan Erdoğan genel merkezde yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısının ardından Kılıç ile birlikte AK Parti’ye geçen 7 belediye başkanına rozet taktı.

13 EYLÜL 2012- Mayıs ayında ihalesi yapılan cezaevi inşaatında ilk kazma vuruldu. T tipi cezaevi inşaatının alt yapı çalışmaları başladı. Yüz on bir dönümlük alanda yapılacak olan cezaevinin 600 iş günü içinde tamamlanacağını bildirildi.
14 EYLÜL 2012- AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem Günal'ın Düzce Belediyesi bünyesinde etik olmayan bir şekilde çalıştığı, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Öner Şen'in ise çalışıyor göründüğü resmi kurumda çalışmadan ve hak etmeden maaş aldığı iddia edildi. İddialara cevap ise  Tanıtım ve Medya Başkanı Işın Geçgel’den geldi. Geçgel, her iki başkanın da çalıştığı kurumlarda kural dışı bir durum olmadığını belirtirken, iddiaların gerçek dışı ve mesnetsiz olduğunu vurguladı.

18 EYLÜL 2012-Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın “10 senede ne yapıldı ” şeklindeki özeleştirisi Düzce Gündemine bomba gibi düştü. Düzce Milletvekili Osman Çakır'ın “10 yılda Düzce'de ne yapıldı?” çıkışı AK Parti'de  de  soğuk duş etkisi yarattı.

20 EYLÜL 2012- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Yeni Kent Polis Merkezinin açılışını yapmak üzere Düzce’ye geldi. Şahin, valilik ve belediye ziyaretlerinde Düzce'nin sorunlarının masaya yatırıldığını söylerken, bir dahaki ziyaretinde aynı sorunları konuşmak istemediğini belirtti. Şahin sorunların çözümünde hükümetin Düzce'nin emrinde olduğunu da ifade etti.
22 EYLÜL 2012- Meydana yakışmadığı gerekçesi ile bir gece yarısı operasyonu ile belediye meydanından kaldırılan 200 Bin TL’lik süs havuzunun ardından yine Keleş döneminde yapılan ve milyarlar tutan sokak lambaları da kaldırılmasına karar verildi. Lambaların kaldırılmasının neden olarak standartlara uygun olmaması gösterildi.
EKİM

2 EKİM 2012- Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, gelecek yıl yapılacak seçimlerde  tekrar aday olacağını açıkladı.

5 EKİM 2012- Kamuoyunda kentsel dönüşüm olarak bilinen uygulamaya aralarında Düzce’nin de olduğu birinci derece deprem kuşağında bulunan 33 ilden başlandı. Türkiye için dönüm noktası olacak kentsel dönüşümde Düzce’de ilk yıkım, Hamidiye mahallesinde bulunan yetiştirme yurdunda yapıldı.
7 EKİM 2012- AK Parti İl Danışma meclisi Eylül ayı toplantısında Has Parti ve MHP’den AK Parti’ye geçenlere rozet takıldı. Rozet töreni sırasında, AK Parti’nin 5 olan belediye sayısının 7’ye çıkmasını sağlayan HAS Partili Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş ve MHP’li Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç salondan büyük alkış aldı.
22 EKİM 2012- Düzce'de 1999 depremi sonrasında Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ve kalıcı konutlar bölgesinde Bayındırlık Bakanlık tarafından yaptırılan ve 13 yıldır atıl vaziyette duran kalıcı işyerleri için ilk adım atıldı. Düzce’de, borçlandırma yapmayan ve üst üste 3 taksitini ödenmeyen bin 60 işyerinde kanun çerçevesinde hak sahiplikleri düşürülerek hazineye devredildi.
KASIM

12 KASIM 2012-  17 Ağustos depreminin yaraları sarılmadan 12 Kasım 1999 günü 7.2 şiddetinde depremle sarsılan Düzce, 710 kişinin öldüğü, bin 679 kişinin yaralandığı felaketi hüzünle andı. Düzce depreminin 13. Yıldönümünde Düzce üniversitesinde “Düzce Deprem Çalıştayı” düzenlendi. Depreminin merkez üssü Kaynaşlı ilçesinde felakette hayatını kaybedenler için mevlit okutulurken, Anıtpark’ta toplanan depremzedeler ise “Depremi unutmayacağız unutturmayacağız” şeklinde sloganlar attı. 

29 KASIM 2012 -Bir buçuk yıllık bakanlığı süresinde üç kez çeşitli nedenlerden dolayı ziyaretlerini iptal eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakana Fatma Şahin bugün Düzce’ye geldi. Bakan Şahin, Düzce’de bir dizi ziyarette bulundu. Bakan Fatma Şahin, Eftenia Otel’in Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına devri ile ilgili olarak otelde incelemelerde bulundu. Oteli rehabilitasyon merkezi yönünde kullanılabileceğini söyleyen Şahin, hukuki, teknik ve mali açıdan rapor düzenlendikten sonra net bir karar vereceğini söyledi.
ARALIK
15 ARALIK 2012- Bolu’da düzenlenen bir konferansa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, resmi programında yer almamasına rağmen Düzce’ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Yazıcı Düzce’de Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması ile ilgili olarak “Bir müdürlüğün kurulması kaldırılması ekonomik kapasiteye bağlı. Düzce’de o kapasite var mı yok mu değerlendireceğiz.” dedi.

Aralık ayının son haftasında Düzce’de siyasete eski Belediye Başkanı Mehmet keleş ile AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu arasındaki polemik damgasını vurdu.

Haber; S. KAŞKIR