Düzce’nin ilk özel yerel televizyon kanalı olan Öncü Televizyonu bugün 17. yaşını kutluyor. 21 Şubat 1994’te Çamköyü Mahallesi’nde yayın hayatına başlayan Öncü Televizyonu aradan geçen 17 yıla rağmen ilk günkü heyecanını üzerinde taşıyor. Bölgenin gurur kaynağı olan Öncü Televizyonu ilk yayınını Çamköyü Mahallesi’nde bir villadan gerçekleştirmiş, program yapımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Celil Yağız da ilk gün canlı yayınla televizyonumuzun ilkelerini, yayın politikasını ve hedeflerini anlatmıştı. İlk günkü mutluluğumuza, dönemin kaymakamları, belediye başkanları, siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş eşlik etmiş ve aynı heyecanı bizlerle birlikte yaşayarak sevincimize ortak olmuşlardı.

 

Kısa sürede Düzce halkının takdirini ve güveninin kazanan Öncü Televizyonu, ilkeli, tarafsız ve güvenilir habercilik anlayışı ile bölge halkının sorunlarını ekranlara taşımış ve çözüm üretilmesinde köprü vazifesi görmüştü. Yayın hayatına başladıktan kısa bir süre sonra Düzce Merkezde üç katlı bir binadan hizmet vermeye devam eden Öncü Televizyonu, hiçbir zaman çizgisini bozmadı ve ilk gün yola çıkarken ortaya koyduğu ilkelerinden asla vazgeçmedi.

 

1999 yılında yaşadığı iki büyük deprem felaketine rağmen, yayınlarını aksatmayan ve kesintisiz bir şekilde yayınlarını bölge halkına ulaştırmayı başaran Öncü Televizyonu depremden sonra 10 yılı aşkın bir süre Şıralık Mahallesi’ndeki kendi binasında yayınlarını sürdürmüş ve 2011 yılı ile birlikte yeniden şehir merkezine taşınarak yeni binasında yayınlarını daha güçlü bir şekilde bölge halkına ulaştırmaya devam etmektedir.

 

 

Yayın hayatımıza başladığımız ilk günden bu yana, bizlerle birlikte görev yapan tüm yol arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirken, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm Düzce halkına da ayrıca teşekkür ederiz.