Özel Halk otobüslerinin güzergah isyanı. Mücavir alan dışına çıktıkları için otobüslere her seferinde 2 bin TL ceza yazılması şoförleri çileden çıkarttı. Bugün Soğancı’da toplanan şoförler, belediyenin söylediği güzergaha gittiklerinde polisin ceza yazdığını, belediyenin kendilerine sahip çıkmasını istediklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını söylediler.


“Yeni uygulama ile halk otobüslerimiz, Soğancı kavşağını geçtikten sonra mücavir alanın dışına çıkmakta. Mücavir alan dışına çıktığı zaman belgeleri olmadığı için ceza yazılmakta ve her bir cezanın bedeli 2 bin 426 TL. Bize Belediye tarafından hastane istikametine gitmemiz gerektiği söyleniyor, biz giderken de trafik ekiplerince sizin belgeniz yok işlem yapmak zorundayız diye ceza kesiyorlar. Hem gidiyoruz hem ceza yiyoruz, işin içinden çıkmaz hal aldık, Belediyeye gittik, bu cezaları bizim ödeyemeyeceğimizi söyledik, bizden kaynaklı bir ceza olmadığını en azından bu cezalara belediyenin sahip çıkmasını bekledik, belediye de olumsuz cevap verdi. Bugün yine cezalar kesiliyor bir değil iki değil yani rakamlar büyüdükçe bu sefer ödeme güçlüğü zorlaşıyor.”
Kendi kendilerine çözüm üretmek zorunda kaldıklarını söyleyen özel halk otobüsü şoförleri, Gümüşpınar’a gidilmesi gerekirken Soğancı kavşağından dönmekte bulduklarını ifade ettiler.
“Biz bir çözüm yolu aramak zorunda kaldık. Dedik ki mücavir alan dışına çıkmayalım biz kendimizi koruma altına almış olduk bir nevi kendi kalkanımızı kendimiz yapmış olduk. Muncurlu hastanesi mutlaka gidilmesi gerekiyor, vatandaşın hizmet görmesi gerekiyor bunun içinse o hattın düzelmesi gerekiyor. Gündolaması, Konuralp, Kalıcı Konutlar, Gürcü Çiftliği bu hatlarda da sıkıntılarımız var. Biz arabalarımız İmtekse kadar gitmesi gerekirken Soğancı kavşağından çeviriyoruz. 3 yıldan beri karşı karşıya kaldığımız bir problem.”
“Arabalarımız korsan araba oldu. Beçi arabaları, Muncurlu arabaları merkezden alıyor yolcumuzu gidiyor biz de oradan yolcu çıkacak buradan yolcu çıkacak diye bekliyoruz. 6 tane lastiğim gitti benim orada altına demir koyup lastikleri parçaladılar.” 

Haber: H. İŞCAN