Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğinin tescillendiği gün olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu özel günü çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97.yıldönümü Düzce genelinde bir dizi etkinlik programlarıyla kutlandı.

Kutlama programları Düzce’de sabah saat 09.00’da Anıtpark Meydanında Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden tören, Türk bayrağının göndere çekilmesiyle tamamlandı.

Anıtpark’ta düzenlenen törene, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, CHP İl Başkan Yardımcısı Faruk Darıyerli, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, askeri erkân ve sivil tolum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Resmi törenin ardından CHP Düzce İl Örgütü, Vatan Partisi İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş Sendikası Düzce İl Temsilciliği Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kutlamalar, daha sonra Kalıcı Konutlar Kapalı Spor Salonunda farklı okullardan öğrencilerin etkinlikleri ve protokolün katılımıyla devam etti.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler programda şiirler okudu ve gösteriler sundu. Programa Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve protokol üyeleri de katıldı.

Düzce merkez ilçede olduğu gibi ilçelerde de kutlama programları düzenlendi. Çilimli'de kapalı spor salonunda düzenlenen etkinlikte gösteriler yapıldı. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz öğrencilere hediye program sonunda verdi.