Düzce Belediye Meclisi’nin Ekim ayı birinci birleşiminde gündeme gelen Soğukpınar Köyü’nün mahalle olma talebi ile ilgili konuşan Köy Muhtarı İzzet Uysal, Soğukpınar Köyü’nün deprem öncesinden bu yana mahalle olmak istediğini ifade etti. “Soğukpınar Köyü hizmete susamıştır” diye sözlerini sürdüren Uysal, “Biz Belediyecilik anlayışına karşı değiliz.” Şeklinde konuştu.
 “Deprem öncesinden bu yana mahalle olma talebimizi bildirmiştik. Hatta deprem sonrası şehrin imar planı çıkartılırken köyün mahalle olma talebini tekrar ilettik. Köyümüz Düzce’ye çok yakın. Belki de mahalle yapılan köylerden daha da yakınız. Depremden sonra burası sürekli bir göç almış. Burada çarpık yapılaşmanın da önüne geçmek için sürekli uyarılar yapıyoruz.”
Mahalle olma talebi için köyde kapı kapı dolaştıklarını belirten Muhtar Uysal, köyün % 3 ya da 5’inin mahalle olmaya karşı çıktığını ifade etti.

 “Halkın % 3-5’i mahalle olmaya karşı çıkıyor. Ama referanduma gidersek köyümüz mahalle olacaktır. Biz köyümüzün içinden geçen derelerin çöplerle dolu olduğunu görünce içimiz acıyor. Bunu İSKİ’ye de bildirdik. Köyümüzün kanalizasyonumuzun yarısı yapılmış yarısı kalmıştır. Doğalgazı ve kanalizasyonu istiyoruz. Soğukpınar Köyü kendi isteği ile mahalle olmak istiyor.”

Haber; R. BAL