Bir süredir devam eden Düzce Valisi Ercan Topaca’nın bürokraside üst düzey bir göreve atanması ile ilgili söylentiler yaşanan şok bir gelişmeyle doğrulandı.

Düzce’de önemli çalışmalara imza atan ve  kamu idaresinde üst düzey bir kariyerin ardından Düzce’ye Vali olarak atanan Ercan Topaca merkez valiliğine atandı. Topaca’nın atanması ile ilgili bakanlar kurulu kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

15 mayıs tarihinde  Düzce Valisi Halil Nimetoğlu’nun yerine Düzce Vali Vekili olarak atanan ve  pratik çözümleri ve disiplini ile kısa zamanda önemli işlere imza atan Topaca, Vali vekili olarak görev yaptığı dört ayın ardından 22 Eylül günü  vekaleti kaldırılarak Düzce valisi olarak görev yapmaya başlamıştı.

Vali vekili olarak başladığı Düzce’deki çalışma hayatı toplam sekiz buçuk ay süren Ercan Topaca’nın, merkez valiliği görevinin ardından bürokraside daha üst düzey bir göreve atanması bekleniyor.

Ercan Topaca, Düzce Vali vekili görevine geldiğinde ilk elini attığı konu sanayinin sorunları olmuş, Toprak Koruma Kurulu engeline takılan Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi çalışmalarının önünün kısa zamanda açılması ile çalışmaya başlamıştı.

Kalıcı konutlar bağlantı yolu, hükümet konağı, D100 duble yol çalışmaları gibi konularda ortaya koyduğu pratik çözümler ve bürokrasideki deneyiminin de yardımıyla kısa zamanda sonuç almaya yönelik çalışma tarzı ile beğeni toplayan Ercan Topaca, eğitim, sağlık ve tarım alanlarında kapasite yükseltmeye yönelik çalışmaları ile de dikkat çekmişti.